Анди Мъри пребори дъжда и вдигна трета титла в Куинс Клъб



Анди Мъри пребори дъжда и вдигна трета титла в Куинс Клъб
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-06-2013 20:23 | Станко Димов

Анди Мъри спечели за трети път в кариерата си турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон. На финала на надпреварата олимпийският шампион се наложи с 2:1 сета над първенеца от миналата година Марин Чилич. В отделните части 5:7, 7:5, 6:3. Така шотландецът записа шампионски хеттрик в турнира – 2009, 2011, 2013.

Двубоят между двамата трябваше да започне в ранния следобед, но бе забавен с няколко часа заради дъжда над Лондон. След като все пак мачът започна, Мъри взе ранен превес и първи поведе с пробив.

При 4:2 обаче шотландецът получи срив в представянето си и позволи на Чилич да изравни за 4:4. Малко по-късно хърватинът проби за 6:5, след което сервира за сета.

Мъри обаче имаше отлична възможност да се добере до тайбрек, тъй като поведе с 40:15. Точно в този момент обаче Чилич пласира няколко отлични първи сервиса и съхрани подаването си, с което взе и преднина 7:5.

През втората част двубоят се развиваше гейм за гейм, а когато сервираше за място в тайбрек, Чилич се пропука и Мъри с късен пробив взе сета – 7:5. Окрилен от развоя, местният любимец изигра стабилен решителен трети сет, в който се наложи с 6:3 и вдигна трофея.

За Мъри това е общо 27-а титла в неговата кариера. "Чилич е един от най-добрите играчи що се отнася до играта на трева. Работих наистина здраво в последните месеци, за да съм в максимално добра форма," каза доволният шампион.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини