Ранглисти: Григор Димитров ще бъде поставен на Уимбълдън



17-06-2013 11:08 | Станко Димов

Григор Димитров се смъкна с три места в световната ранглиста на АТР и вече е под номер 31 в класацията на професионалистите.

Хасковлията не успя да защити точките си от турнира в Куинс Клъб, където миналата година стигна до полуфинал, а през тази отпадна още във II кръг след загуба от Лейтън Хюит. По този начин Гришо бе изпреварен от Михаил Южни, Томи Робредо и Фабио Фонини в ранглистата и вече заема 31-во място.

Въпреки това Димитров ще бъде сред поставените на започващия следващата седмица Уимбълдън, което означава, че в първите два кръг няма да срещне други поставен тенисисти. Жребият за основната схема на Уимбълдън ще бъде теглен в петък.

В топ 30 на ранглистата няма друг промени, с изключение на изкачването на Кей Нишикори с две места до номер 11, за сметка на Томи Хаас, който вече е на 13-та позиция.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова се изкачва с едно място до номер 65, след като достигна до втория кръг на турнира в Бирмингам. В ранглистата на WTA няма промени в топ 20 през тази седмица.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини