Българчета заминават за турнир в Лондон, ще гледат и Уимбълдън



Българчета заминават за турнир в Лондон, ще гледат и Уимбълдън
Свързани турнири
Тагове
20-06-2013 11:26 | Станко Димов

Отборите на България за момчета и момичета до 12 години за трета поредна година ще участват на турнир в Лондон следващата седмица. Те заминават в неделя за Великобритания, а състезанията започват в понеделник. В четвъртък младите национали ще имат невероятната възможност да посетят "Уимбълдън".

Треньорът Даниел Ангелов води Йордан Йовчев, Симеон Костов (на снимката) и Донован Лилов. Ивайло Трайков пък е повикал Розалина Юсева, Мелади Тодорова и Елена Тодорова. Малките таланти пътуват за Лондон с пълното финансово обезпечение на БФТ.

Миналата година момичетата, водени от Златка Петрова, заеха призовото второ място, а момчетата с треньор Кристиан Илиев останаха пети в турнира. През 2012 година българчетата имаха невероятния късмет да гледат Григор Димитров срещу Маркос Багдатис на "Уимбълдън" и взеха автографи от редица световни звезди като Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Мария Шарапова, Йелена Янкович и др.

Тази година нашите тенисисти ще бъдат на "Уимбълдън" на 27 юни и се надяват да могат да подкрепят от трибуните Григор Димитров или Цветана Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини