Цветана Пиронкова срещу Суарес Наваро (гейм по гейм)



20-06-2013 11:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Карла Суарес Наваро - развитието на двубоя гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Суарес Наваро)

0:1 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ДВУБОЯ! Пиронкова осъществи пробив още на старта, след като се възползва от няколко елементарни грешки на Суарес Наваро в близост до мрежата.

0:2 Пиронкова затвърди пробива! Суарес Наваро започна силно гейма и стигна до брейкпойнт (30:40), но с няколко отлични първи сервиса Цвети спаси положението.

0:3 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ДВУБОЯ ЗА ЦВЕТИ! Карла Суарес Наваро първоначално поведе с 40:15 и изглеждаше така, сякаш лесно ще спечели подаването си. В следващата точка обаче Пиронкова направи изумителен завършващ удар от бекхенд, който сякаш обърна развоя на целия гейм. Последваха 3 последователни грешки на Суарес и пробивът стана факт.

0:4 Още едом гейм на сметката на Пиронкова. Испанката Наваро поведе с 30:15, но до края на гейма отново допусна доста грешки и не спечели точка.

1:4 Карла Суарес Наваро слага край на серията на Пиронкова и печели първия си гейм в двубоя. Нашето момиче обаче има солидна преднина от 2 пробива и е само на 2 гейма от успех в първия сет.

2:4 Суарес Наваро връща единия от пробивите. Пиронкова започна добре гейма и поведе с 30:0, но след това испанката спечели 4 поредни точки и намалява преднината на нашето момиче.

2:5 ТРЕТИ ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА, този път на 0. Карла Суарес Наваро помогна значително, след като завърши гейма с 2 поредни двойни грешки на сметката си. Почивка, след която Цвети ще сервира за първия сет!

2:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ПИРОНКОВА! Цвети спечели подаването си на 30 и си гарантира първия сет. Нашето момиче е само на сет от участие на полуфинал в турнира.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Суарес Наваро):

1:0 Карла Суарес Наваро спечели с лекота първия си сервис-гейм и открива резултата във втората част на двубоя. Пиронкова помогна с няколко ретура в аут.

2:0 За жалост Цвети допусна пробив и позволява на Суарес Наваро да дръпне с 2 гейма напред във втория сет.

3:0 Пробивът е затвърден и авансът на Суарес Наваро вече е три гейма.

3:1 Много труден гейм за Цвети, която тя обърна, след като изоставаше с 0:40. Суарес Наваро помогна с няколко типични за нея грешки на мрежата. Пробивът остава само един в полза на испанката.

3:2 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА! Явно предишният гейм оказа влияние на психиката на Наваро, която изостана с 40:15 в началото. Испанката спаси първата точка за пробив, но при втората нямаше какво да направи и пробивът стана факт.

4:2 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ. Пиронкова пропусна отлична възможност да изравни резултата, тъй като водеше с 40:15. Нашето момиче обаче допусна неочакван срив в играта си и позволи да бъде пробита.

4:3 ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ. Пиронкова проби на 0, а Суарес Наваро помогна с няколко двойни грешки и неубедителни сервиси. Почивка, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 МНОГО ТРУДЕН ГЕЙМ, в който Цвети предотврати няколко точки за пробив, след което намери сили да спечели подаването си и да изравни резултата във втората част.

5:4 Суарес Наваро прекъсва серията на Пиронкова, след като сравнително лесно спечели своя сервис-гейм. Почивка, след която Цвети ще сервира за оставане в сета.

6:4 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА КАРЛА СУАРЕС НАВАРО.
Испанката проби в най-неподходящия момент и вкара двубоя в трети сет. Час и 20 минути са минали от началото на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Суарес Наваро):

0:1 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Много странен гейм! Суарес Наваро поведе с 40:0 и изглеждаше така, сякаш ще спечели с лекота подаването си. Цвети обаче записа на сметката си 5 поредни точки и първа повежда в резултата в заключителния сет.

0:2 ОТЛИЧНО! Гейм на 0 за Цвети, която успя да затвърди пробива си.

ЗА ЖАЛОСТ В ТОЗИ МОМЕНТ ЗАВАЛЯ ДЪЖД НАД ХЕРТОГЕНБОШ. ДВУБОЯТ Е ПРЕКЪСНАТ.

17,00 часа - Очаква се двубоят да бъде подновен след малко, след като дъждът спря.

1:2 Пиронкова имаше преднина 30:15, но все пак Суарес Наваро успя да спаси подаването си.

2:2 СУАРЕС НАВАРО ВРЪЩА ПРОБИВА.
За жалост от преднината на Цвети в третия сет вече няма и следа. Пълно равенство на корта - по сет и 2:2 в решителната трета част.

3:2
За жалост дъждовната пауза явно се отрази добре на испанката, която след подновяването на играта печели трети пореден гейм. Цвети имаше предимство 30:15 в гейма на Наваро, но последните 3 точки отидоха на сметката на 3-ата в схемата и испанката вече е напред в резултата.

4:2 За жалост сривът в играта на Пиронкова е пълен. След паузата испанката почти не прави грешки и търпеливо изчаква такива от страна на Цвети. Суарес Наваро вече е само на 2 гейма от място на полуфинал.

4:3 ЦВЕТИ ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА!
Най-накрая Суарес Наваро допусна няколко непредизвикани грешки и позволи на Пиронкова да пробие. Пауза, след която нашето момиче ще сервира за 4 равни.

4:4 Отново труден гейм, който за радост е на сметката на Пиронкова. Резултатът в третия сет е изравнен.

5:4 Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като поведе с 30:0 в сервис-гейма на Суарес Наваро и бе на 2 точки от пробив. Испанката обаче бе безгрешна и записа серия от 4 поредни точки, с които си спечели подаването. Цвети ще сервира за оставане в турнира.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - СУАРЕС НАВАРО. Испанката стигна до 2 поредни мачбола, които Пиронкова спаси. При третия опит обаче Наваро не сбърка и спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини