Жребият за Уимбълдън: Надал срещу Федерер на четвъртфинал!



21-06-2013 12:11 | Станко Димов

Рафаел Надал и Роджър Федерер попаднаха в една четвъртина в основната схема на Уимбълдън. Това означава, че двамата ще могат да се срещнат още на четвъртфинал в турнира, ако разбира се стигнат до тази фаза на турнира.

Именно Федерер и Надал са двамата активни играчи, които имат най-много титли от „Ол Ингланд Клъб” – общо 9. Швейцарецът е печелил турнира 7 пъти, в това число и миналата година, докато испанецът има 2 триумфа.

„Ранният” сблъсък между Надал и Федерер би бил възможен, тъй като Рафа започва турнира като поставен под №5 в основната схема.

В тази част на схемата е и местният любимец Анди Мъри, който на четвъртфинал се пада да играе с Жо-Вилфред Цонга. Разбира се пак при уточнението, че двамата стигнат до тази фаза на турнира. На полуфиналите победителят от евентуалния сблъсък Цонга / Мъри ще срещне този от Федерер / Надал.

С други думи казано – отличен жребий за световния №1 Новак Джокович, който може да срещне някой от Мъри, Федерер или Надал само и единствено на финал!

Най-трудният съперник пред Ноле до финала, поне що се отнася до мястото му в ранглистата, ще бъде Давид Ферер (полуфинал). 31-годишният испанец обаче никога не се е славел като силен играч на тревна настилка, така че ще бъде истинско чудо, ако изобщо достигне до полуфинал.

Иначе Роджър Федерер започва атаката към 8-а титла от Уимбълдън с двубой срещу Виктор Ханеску (Румъния). Във втори кръг швейцарецът може да срещне Рожерио Дутра Силва или Серхий Стаховски.

Рафа Надал пък ще има за съперник в първи кръг белгиеца Стив Дарси. Във втори кръг испанецът може да премери сили с Лукаш Кубот или Игор Андреев.

Потенциални сблъсъци на четвъртфиналите на Уимбълдън:

Новак Джокович (Сърбия) – Томаш Бердих (Чехия)
Давид Ферер (Испания) – Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина)
Рафаел Надал (Испания) – Роджър Федерер (Швейцария)
Анди Мъри (Великобритания) – Жо-Вилфред Цонга (Франция)

Евентуални полуфинали в турнира:
Новак Джокович (Сърбия) – Давид Ферер (Испания)
Роджър Федерер / Рафаел НадалАнди Мъри (Великобритания)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини