Цветана Пиронкова стартира Уимбълдън срещу рускиня



21-06-2013 12:45 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще започне участието си на Уимбълдън 2013 в двубой срещу Анастасия Павлюченкова. Това отреди тегленият преди минути жребий. До момента Цвети и Павлюченкова са се срещали веднъж – на твърди кортове в Москва през 2009-а година, а пловдивчанката печели с 2:1 сета.

Тогава обаче Павлюченкова бе едва на 18 години. В момента рускинята е №21 в ранглистата на WTA. Цвети Пиронкова пък започна седмицата като №65.

Както е известно, тази година освен на единично, Пиронкова ще участва и на двойки на Уимбълдън. Преди няколко дни пловдивчанката обяви в официалния си сайт, че в Лондон ще си партнира с Янина Викмайер. Срещу кого ще се изправи българо-белгийският тандем на старта на турнира на двойки ще стане ясно по-късно.

Ако се класира за втори кръг, Цвети ще срещне победителката от двубоя между Барбора Захлавова Стрицова (Чехия) – Магдалена Рибарикова (Словакия). В трети кръг пък Цвети може да срещне Надя Петрова (Русия, №13).

В тази част на схемата най-високопоставената състезателка е Агниешка Радванска, с която Цвети може да се срещне евентуално в четвърти кръг. Полякинята, която е финалистка в турнира от миналата година, е поставена под №4.

Това ще бъде 8-о участие на Цветана Пиронкова на Уимбълдън, като най-доброто постижение на нашето момиче в турнира е достигането до полуфинал през 2010-а. Тогава, на крачка от двубоя за титлата, Цвети отстъпи пред Вера Звонарьова.

Година по-късно, Пиронкова отново записа фантастично участие и достигна до четвъртфинал, където пък бе спряна от бъдещата шампионка Петра Квитова. Миналият сезон пловдивчанката отпадна във втори кръг (загуби от Мария Шарапова).

ОСНОВНА СХЕМА ПРИ ДАМИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини