Григор Димитров с хубава победа на турнира в Лондон



21-06-2013 19:45

Григор Димитров спечели третия си двубой от престижния демонстративен турнир "The Boodles" в Лондон. Той победи 22-ия в света Йежи Янович след 6:1, 7:6(5) в атрактивен и приятен за гледане мач.

Българският талант бе повече от убедителен в първия сет. Той спечели подаването си на старта и след това проби съперника за 2-0. Гришо продължи да играе с изключителна лекота за разлика от 203-сантиметровия поляк. Янович взе едно от своите подавания преди Григор да го пробие за втори път - 5:1. Малко по-късно Димитров нямаше проблеми да затвори сета в своя полза.

Полякът откри резултата на старта на втория сет и след това двамата изиграха един от най-любопитните геймове в мача. Българинът успя да спаси точка за пробив след изключително красиво воле, за което бе награден с аплодисментите на местната публика. Все пак при третия си шанс в сета Янович успя да пробие - 2:0.

Вместо обаче да затвърди аванса си, Янович допусна Григор веднага да върне пробива. При това полякът сбърка елементарно воле в решителното разиграване. Малко след това Димитров стигна до 2:2.

Малко след това при 3:3 Григор имаше своите шансове отново да пробие, но Янович успя да се спаси. В почивката между геймовете полякът опита да направи и шоу за публиката като се излегна на тревата, а Гришо се включи и започна да го масажира.

При 4:3 за Янович полякът стигна до поредна точка за пробив, но Димитров я спаси с ас. Логично се стигна до решителен тайбрек. Янович спечели дълго разиграване за 2:0 точки, а след реализира страхотен ас - 3:0. При 5:2 точки полякът направи двойна грешка, а след това Гришо спечели четири поредни точки за 7:5 в своя полза!

Дотук в турнира българинът изигра двубои също с Янко Типсаревич и Новак Джокович, които загуби.

"Благодаря на всички в публиката за страхотната седмица. Благодаря и на всички, които направиха този турнир възможен и ни предоставиха тези чудесни условия за игра. Надявам се да имам още много мачове тук," сподели Димитров в интервю на корта.

"Беше наистина забавен мач. Познавам Григор още от юношеските години. Имах някои проблеми преди мача, но ще видим какво точно е положението в следващите дни. Надявам се да се представя добре на идващия Уимбълдън," коментира и Янович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини