Надал: Не трябваше да играя в Лондон през миналата година



22-06-2013 20:31 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще тръгне по тежкия път към трета титла от Уимбълдън през следващата седмица, а ден преди старта на турнира обяви, че е щастлив просто да бъде на два крака в Лондон. 

 

Година след като Надал отпадна шокиращо още във втори кръг от Лукаш Росол, Рафа се завръща в All England Club в повече от невероятна форма - със седем титли и девет финала, включително и рекорден осми трофей от "Ролан Гарос". 

 

Помолен да си припомни загубата от Росол пред 12 месеца, Матадора отвърна, че не е било правилно дори да излиза на корта. Именно след това поражение испанецът призна за своите проблеми в коляното и отсъства 7 месеца от тура.

 

"Не бях готов да играя. Това е истината. Играх на обезболяващи инжекции от първия ден", призна Рафа пред журналисти след тренировка днес.

 

"През миналата година се появих тук, защото това е турнир, който много обичам. Дадох най-доброто от себе си. Но след "Ролан Гарос" коляното ми просто го нямаше. След като играх тук нямах възможност да взема участие в нито един турнир до края на сезона."

 

"Това е тенисът, това е спортът. Печелиш и губиш. Това е част от играта. Но този опит бе прекалено горчив, страдах много. Ако си във финалните кръгове и се наложи да играеш на инжекции, това е приемливо. Но да играеш по този начин от първия ден е грешка. Да играя на миналогодишния Уимбълдън не беше добро решение", категоричен бе Надал.

 

След триумфа в Париж Рафа реши да оттегли участието си от турнира в Хале и да се наслади на няколко дни почивка по слънцето в Майорка.

 

"Не можеш да забравиш тениса, когато ти предстои Уимбълдън след две седмици. Невъзможно е. Но аз спрях за няколко дни. По това време на годината в Майорка е прекрасно и имах няколко дни да се насладя на морето. Да не играеш друг турнир преди този в Лондон винаги носи рискове, защото можеш да се подготвиш истински само когато играеш истински мачове."

 

Жребият не бе особено благосклонен към Рафа и му изпрати Роджър Федерер, Анди Мъри и Новак Джокович като евентуални съперници по пътя към трофея, но след случилото се през миналата година той не мисли толкова далеч.

 

"Не съм играл много на трева през последните години, така че внимавам върху мача си от първи кръг. Не мисля за друго. Ако достигна до този четвъртфинал това ще бъде, защото ще бъда готов. Сигурен съм обаче, че ще бъде много тежка задача", завърши Матадора, който в първи кръг среща белгиеца Стив Дарси.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини