Ветеранът Маю с първа титла след триумф над Вавринка



22-06-2013 22:40 | Николай Драганов

Световният №240 Никола Маю стана най-слабо класираният играч с титла от ATP в последните пет години, надигравайки с 6:3, 6:4 Станислас Вавринка на финала на турнира на трева в Хертонгенбош.

 

31-годишният френски ветеран спечели своята първа титла в кариерата изобщо, след като до този момент имаше два изгубени финала - през 2007-ма година от Анди Родик в Куинс и от Фабрис Санторо в Нюпорт, като и двата бяха на тревни кортове.

 

"Невероятно е. Не мога да повярвам, че спечелих днес", коментира Маю, който бе извън игра шест месеца заради контузия в коляното. "Дори не знаех дали отново ще играя. Екипът ми направи много за мен, работихме здраво и сега съм тук с трофея в ръце. Това е една хубава история."

 

Маю е вторият квалификант, който печели титла през 2013-та година, след като в Делрей Бийч това стори и Ърнест Гулбис. Именно там през 2008-ма година 244-тия Кей Нишикори също успява да стигне до трофея.

 

Със спечелените 250 точки французинът ще се изкачи до №127 в света. Той получи и "уайлд кард" от организаторите на Уимбълдън и ще се изправи срещу Ян Хайек в първи кръг. 

 

В забавения заради дъжд финал, Маю спечели първата си срещу срещу Вавринка в тура за 83 минути, спасявайки всичките три точки за пробив, пред които бе изправен. Французинът загуби подаването си едва веднъж от 47 изиграни гейма на турнира и стигна до титлата без загубен сет.

 

Световният №10 Вавринка пък се размина с първата си титла на трева, а във финални двубои вече има 4 успеха и 9 поражения. През тази година той се намира в отлична форма и спечели титлита в Ойераш, а в Буенос Айрес и Мадрид отстъпи съответно на Ферер и Надал на финал. В първи кръг на Уимбълдън втората ракета на Швейцария ще срещне шампиона от 2002-ра и бивш №1 Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини