Мъри: Промених нагласата си към големите мачове



23-06-2013 12:31 | Николай Драганов

Световният №2 Анди Мъри ще се опита отново да изпълни мечтата на цяла Великобритания, като триумфира на тревните кортове на Уимбълдън след две седмици. За 26 годишният британец това ще бъде осмо участие в най-стария и престижен тенис турнир, а дали този път е готов за една стъпка по-високо от последното си участие, предстои да разберем след 14 дни.

 

През миналата година Мъри претърпя тежко разочарование, като изгуби финалната битка от Роджър Федерер. Малко след това обаче британците все пак дочакаха своята радост и видяха раждането на големия шампион, който спечели златен медал от Олимпийски игри, а малко след това прекъсна 76 годишната суша с трофея от US Open.

 

Дали "камъкът" на напрежението, който падна от раменете на Мъри ще му помогне да се представи по-добре в All England Club през този сезон? По-скоро - да, поне ако се вярва на собствените му думи.

 

"Когато за първи играх тук като професионалист, всъщност почти изобщо не бях нервен. Бях ужасно развълнуван, че ще играя. Нямаше напрежение, нямаше никакви очаквания", коментира Мъри, осъзнавайки че с покачването на шансовете за успех се покачват главоломно и очакванията.

 

"Заради всичко, което се случи след миналогодишния Уимбълдън мисля, че ако достигна до последните фази на турнира през този сезон, ще бъда по-подготвен да се справя с напрежението. Настройката ми иначе е същата - идвам и искам да спечеля титлата", коментира той.

 

"Нервен съм преди мачовете тук, но често си мисля, че това по-скоро ми помага да играя най-добрия си тенис. Може би подобрява концентрация ми. Може би някои играчи чувстват, че това ги кара да допускат грешки на корта, да не се движат добре или нещо друго... Аз просто чувствам, че това ме кара да се фокусирам още по-добре."

 

След поражението от Федерер през миналата година, Анди Мъри не успя да скри сълзите си отново, но след време призна, че този път е преживял по-лесно поражението, тъй като е подходил и играл с друга настройка в този двубой. Това се доказва и от сблъсъка им няколко месеца по-късно, когато на финала на същия този Централен корт Мъри надви Федерер.

 

"Не се чувствах, сякаш съм се отдръпнал и съм чакал... От онзи мач насам усетих промяна в собствената си настройка", обясни той, който в първи кръг ще се срещне с Бенямин Бекер. По пътя към финала той ще трябва да се изправи първо срещу Надал или Федерер, а след това и срещу Джокович. Запитан какво смята за позицията на Давид Ферер, който измести Рафа и направи възможна тази схема, Мъри защити испанеца.

 

"Той заслужава да бъде там, където е. Не е достигнал с късмет, а с победи. Неговите резултати на големите турнири са страхотни, той е невероятно постоянен. Предпочитам Рафа и Роджър да бяха в останалата част на схемата, но не са. Нямам никаква проблем със схемата", завърши Анди. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини