Федерер: Гладът ми за успех е същият, все още искам да се докажа



23-06-2013 20:11 | Николай Драганов

Още в понеделник седемкратният шампион от Уимбълдън Роджър Федерер ще започне защитата на своята титла, а негов съперник в първи кръг е Виктор Ханеску. Може би за първи път от много години насам, швейцарецът не е най-големият фаворит за титлата в единствения останал турнир от Големия шлем, който се провежда на тревни кортове. 

 

Именно в All England Club обаче, 31-годишният Федерер има може би най-големи шансове да спечели още поне една титла от Шлема, която да добави към своите рекордни 17 отличия, считат повечето анализатори.

 

"На този етап съм щастлив да бъда тук, да защитавам титлата си. Не мисля за спечелването на турнира, не още. Ще бъде много тежко, но е възможно. Очаквам с нетърпение предизвикателството. Развълнуван съм, че турнирът започва и съм здрав. Това е всичко, което има значение в момента, 24 часа преди началото на първия мач", коментира Роджър.

 

Точно преди десет години Маестрото спечели своята първа титла от Уимбълдън и беляза началото на може би най-великата ера на един играч в историята на тениса. "Чувствам се страхотно. Постигнах своите мечти, спечелих всички титли от Големия шлем, спечелих финалния "Мастърс", достигнах №1 в света. Това те кара да се чувстваш непобедим понякога, но след това идва моментът, в който отново трябва да се доказваш."

 

"Не мога да повярвам, че постигнах толкова успехи и преживях толкова приятни мигове. Наслаждавах се на своето участие в тура. Създадох много приятели, основах фондация. Винаги ще бъде много благодарен на тази първа титла от Лондон и шанса да я спечеля. Нещата се случиха дори прекалено бързо, но съм щастлив, че още съм тук и се намирам в състояние, което ми дава шанс да се боря за трофея", продължи Федерер.

 

"Да се върна тук десет години по-късно и отново да защитавам титлата е почти невероятно, така че съм много развълнуван", обясни швейцарецът, който през 2002-ра година беше изхвърлен в първи кръг от Марио Анчич.

""Бях много изплашен това да се не повтори отново. Загубих в първи кръг на "Ролан Гарос" няколко седмици по-рано и дойдох под огромно напрежение и желание да се докажа. С всяка следващата година, когато успявах да се представя добре, ставах все по-спокоен. Знаех, че тревата е може би най-добрата ми настилка, макар да играем малко на трева през сезона."

 

"Вълнението днес е същото. Все още съм гладен за успех и искам да спечеля турнира. Искам да докажа колко добре мога да играя. Искам да повторя тези невероятни мигове, които съм имал преди 10, 9, 8 години, когато имаш тази чест да излезеш на Централния корт в първия и в последния ден. Да играеш за титлата - това наистина е нещо, което означава ужасно много за мен", обясни един от най-обичаните играчи, които публиката в Лондон някога е имала.

 

ПРОГРАМА ЗА ДЕН ПЪРВИ НА УИМБЪЛДЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини