Нишикори се прицели в Топ 10 до края на годината



Нишикори се прицели в Топ 10 до края на годината
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-06-2013 09:13 | Николай Драганов

Световният №11 Кей Нишикори е най-високо класираният азиатец в ранглистата от времето на Парадорн Сричафан от Тайланд, достигал до №9 през 2003-та година. 23-годишният японец обаче не скри амбициите си до края на годината да намери място в Топ 10.

 

"Надявам се да завърша годината в Топ 10. Приближавам се, но съм наясно, че ми предстои доста работа", коментира Нишикори пред журналисти в All England Club.

 

Най-доброто постижение на Уимбълдън за японеца дойде през миналата година, когато той загуби в трети кръг от Хуан Мартин дел Потро и ще се надява да повтори или подобри това постижение, за да добави точков актив.

 

"Ако успея да го сторя, ще бъде страхотно", коментира 12-тият поставен, който се намира в една четвъртина с Давид Ферер, Хуан Мартин дел Потро и Григор Димитров. Победна серия пък ще подобри рекорда му на трева, който в момента е 13 победи и 14 загуби.

 

Японецът започва турнира утре срещу австралиеца Матю Ебдън (№110), който играе с "уайлд кард" след успеха си на "Чалънджър" турнира в Нотингам. Двамата са се срещали веднъж до този момент, а това се случи на миналогодишния Australian Open, когато японецът осъществи обрат от 0:2 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини