Виктория Томова шампионка на двойки в Ниш



24-06-2013 10:54 | Станко Димов

Виктория Томова спечели титлата на двойки от международния тенис турнир в Ниш, Сърбия, който беше с награден фонд 10 000 долара.

На финала 18-годишната софиянка и Виктория Райчич от Австралия бяха категорични срещу Нерма Чалук (Босна и Херцеговина) и Тяса Шримпф (Словения) и победиха с 6:1, 6:2. Това е втори трофей на двойки за Томова, тя има две титли и на единично от турнири на ITF.

Борислава Ботушарова отпадна на полуфиналите на сингър в Ниш. Държавната шампионка за жени отстъпи на втората в схемата Доротея Ерич от Сърбия с 1:6, 2:6.

От понеделник Томова и Ботушарова участват в основната схема на турнира в сръбския град Прокупле (10 000 долара).

На турнира в Монпелие с награден фонд 25 000 долара Елица Костова също спря на полуфинал. Националката за "Фед къп", която беше седма в схемата, отстъпи на 15-годишната водачка в световната ранглиста за девойки Ана Конюх (Хърватия) с 3:6, 4:6.

Тази седмица втората ракета на България Костова и третата Диа Евтимова ще играят отново във Франция - на състезанието в Периго (25 000 долара). Елица е поставена под №4 и започва с мач срещу местната квалификантка Летисия Саразен. Евтимова е пета и играе в първия кръг също срещу французойка от квалификациите - Фиона Феро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини