Пуерториканка отстрани №5 в схемата на Уимбълдън!



24-06-2013 16:18 | Станко Димов

127-ото издание на Уимбълдън започна с няколко изненади в схемата при дамите. Най-голямата от тях е отпадането на поставената под №5 в схемата Сара Ерани, която претърпя загуба в два сета от Моника Пуиг. В отделните части пуерториканката се наложи с 6:2, 6:3.

Моника Пуиг започна турнира като 65-а в световната ранглиста. Любопитното е, че това бе първи двубой на трева (сред професионалистите) в кариерата на 19-годишната състезателка! Пуиг завърши срещата с 35 печеливши удара.

Важно е да се отбележи, че през последните дни Сара Ерани се оплакваше от травма в края, която я принуди да се откаже от участие по време на турнира в Ийстборн. Иначе Ерани се представя сравнително постоянно в турнирите от Големия шлем, където е достигнала до 3 полуфинал в последните си 5 участия. Уимбълдън 2013 обаче едва ли ще остави трайна следа в съзнанието на най-добрата състезателка на двойки.

Втората изненада при дамите е свързана с отпадането на Варвара Лепченко. Американката, която бе поставена под №26 в схемата, загуби в 3 сета от Ева Бирнерова. В отделните части -  6:2, 4:6, 6:4 за чешката състезателка. Най-облагодетелствани от отпаданията на Ерани и Лепченко се очертава да бъде Каролина Вожняцки, която е в тази част на схемата.

Проблеми на старта нямаше бившата №1 в света Ана Иванович, която се справи в 2 сета с Виржини Разано (Франция) – 7:6, 6:0, Във втори кръг сръбската красавица ще премери сили с младата канадка Йожени Бушар, която записа труден успех в 3 сета над Галина Воскобоева. Преди няколко седмици именно Бушар победи нашата Цветана Пиронкова на „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини