Сензационна загуба за Рафаел Надал!



24-06-2013 20:02 | Станко Димов

Голямата сензация от Уимбълдън 2013 бе сервирана още в първия ден на турнира! Двукратният шампион Рафаел Надал напусна надпреварата, след като претърпя загуба с 3:0 сета в двубоя си срещу Стив Дарси. В отделните части – 7:6 (4), 7:6 (8), 6:4 след близо 3 часа игра!

Белгиецът Дарси изигра фамозен двубой и напълно заслужи успеха си, който има и исторически характер. Дарси става първият играч, който успява да победи Рафаел Надал в първи кръг на турнир от Големия шлем.

От своя страна испанецът по никакъв начин не показа, че е провел добра подготовка за Уимбълдън. Надал реши да не участва в турнири на трева преди битките в Лондон, което днес му изигра лоша шега. Шампионът от „Ролан Гарос” далеч не се движеше добре на корта и нямаше отговор за сърцата игра на опонента си. Загубата на Надал означава и друго – за първи път от 1997-а година насам, победителят от „Ролан Гарос” губи още на старта на Уимбълдън. За последно това бе сторил Гуга Куертен, който никога не е криел, че „мрази” да играе на трева.

Сигнали, че двубоят ще бъде тежък за Надал, имаше още от първите минути игра на Корт №1. Испанецът започна срещата мудно, а най-голямото му оръжие – форхендът, почти не функционираше. Колебливата игра на испанеца позволяваше на Дарси да стигна до точки за пробив почти във всеки гейм, в който Надал сервира. Във важните моменти обаче Матадора бе на място и не позволяваше на съперника си да поведе в резултата. В самия край на сета обаче логичното се случи – след нов слаб гейм, гарниран с няколко грешки от форхенд, Дарси проби и поведе с 6:5, като имаше правото да сервира за сета. Белгиецът обаче се поддаде на напрежението и на свой ред допусна няколко грешки и позволи на Надал да пробие и да стигне до тайбрек. В допълнителния гейм Дарси направи няколко изключителни отигравания и заслужено се наложи със 7:6 точки.

По сходен начин се разви и вторият сет – отново много изравнена игра, като Надал по никакъв начин не можеше да наложи превес над съперника си. Отново първият пробив дойде в 11-ия гейм, но този път той бе дело на Рафа Надал. Двукратният шампион поведе с 6:5 и имаше сервис на своя страна, за да изравни резултата в сетовете. По подобие на първия сет обаче, пробивът бе върнат светкавично и отново станахме свидетели на тайбрек.

В него Дарси поведе с 6:3 и получи 3 поредни сетбола, които Надал отрази. След това белгиецът получи 4-и сетбол, но и той беше спасен. За да бъде драмата пълна, при 8:7 и Рафа Надал получи сетбол, но и той не бе вкаран. В крайна сметка – при 5-ия сетбол за Дарси Надал прати форхенд в аут и си подпечата изоставането с 0:2 сета.

За разлика от предходните 2 части, третата започна с пробив още в първия гейм. Той бе на сметката на Стив Дарси – 1:0. Критичен за белгиеца се оказа 8-ия гейм, когато Надал поведе с 40:30 и получи точка за връщане на пробива. Дарси обаче намери най-добрите си удари в най-важния момент и след 3 поредни точки на сметката си поведе с 5:3, след което успя да затвори мача при следващия си сервис – 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини