Рафа: Няма да се оправдавам с коляното, животът продължава (видео)



24-06-2013 20:50 | Станко Димов

Рафаел Надал допусна сензационна загуба на старта на Уимбълдън. Испанецът отстъпи с 3:0 сета пред 135-ия в ранглистата Стив Дарси. Ето какво каза след двубоя двукратният шампион в турнира.

„Не искам да говоря за коляното ми. Стив Дарси изигра фантастичен двубой и заслужено победи днес. Ако сега говоря за коляното ми ще излезе като извинение. Така че не ме питайте повече за него”, сподели Рафа.

„Опитах се да се подготвя максимално добре за турнира. Знаех, че ще ми бъде много трудно, особено в началото, а то се оказа още по-трудно. Това е спорт на победи, не спорт на загуби. Никой не помни загубите, аз също не искам да ги помня.

Победите и загубите са хубавото и лошото в този спорт. Трудно е да загубиш в първи кръг, но турнирът продължава, животът продължава. Няма да правя трагедии от тази загуба. Това е спортът, животът продължава”, коментира още Надал.

Запитан дали някога пак ще може да спечели Уимбълдън, испанецът каза следното: „Не знам. Единственото нещо, което мога да кажа е, че ще тренирам здраво. Надявам се, че поне още няколко години ще мога да участвам на този турнир”.

Надал също така призна, че тревната настилка не му позволява да играе в комфортна за него зона и увери, че ще бъде готов за следващия турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини