Успехът на Пиронкова срещу Павлюченкова гейм по гейм



25-06-2013 20:49

Тази вечер своя първи двубой на Уимбълдън 2013 ще изиграе първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Тя ще има за съперник поставената под номер 21 в основната схема рускиня Анастасия Павлюченкова.

До момента Пиронкова и Павлюченкова имат един сблъсък помежду си. През 2009-а на твърди кортове на турнир в Москва Пиронкова печели с 6:3, 2:6, 6:4.

Най-доброто постижение на Павлюченкова на Уимбълдън досега е достигане до трети кръг. За разлика от нея Пиронкова може да се похвали с полуфинал от 2010-а и като цяло доста добри резултати на трева.

ПИРОНКОВА - ПАВЛЮЧЕНКОВА - коментар на живо:

1:0 - Българката спечели жребия и избра да сервира първа. Цвети спечели първия гейм в мача за около минута. Тя сервира прекрасно и затвори на 15. Освен това завърши гейма с ас.

2:0 - Пиронкова пробива! Нов отличен гейм за българката, която поведе 40:0 при сервис на Павлюченкова. Рускинята спаси първите две възможности за пробив, но при третата допусна грешка и Цвети взима ранен аванс.

3:0 - Пореден гейм за българката. Пиронкова затвърждава пробива с гейм на 15. Тя отново сервира много добре и като цяло не бе затруднена от рускинята.

4:0 - Втори пробив за Пиронкова! Българката се възползва от нова поредица грешки на Павлюченкова, която се представя много неубедително до момента. Цвети успя да спечели и единственото по-дълго разиграване, в което двете направиха някои наистина добри изпълнения.

5:0 - Най-оспорваният гейм в мача. Пиронкова спаси точка за пробив и след няколко равенства успя да затвори в своя полза. Павлюченкова я подпомогна и с няколко непредизвикани грешки. Като цяло Цвети продължава да играе много стабилно и да движи по корта тромавата рускиня.

6:0 - СЕТ НА НУЛА ЗА ПИРОНКОВА! За 24 минути Пиронкова разгроми Павлюченкова като я проби три пъти. Интересно е да се отбележи, че за целия сет Пиронкова допусна 1 непредизвикана грешка срещу 10 на рускинята. Павлюченкова успя да спаси два сетбола в този гейм, но нищо повече. Това ще даде възможност на пловдивчанката да сервира първа на старта на втория сет.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Поредицата на Пиронкова продължава! Българката спечели откриващия гейм на втория сет. Отново Павлюченкова продължи с непредизвиканите грешки и максимално улесни българката.

1:1 - Нов оспорван гейм. Стигна се до 30:30. След това Пиронкова допусна две непредизвикани грешки и това даде възможност на съперничката й да спечели първи гейм в мача! Именно поради този факт от публиката се чуха и някои иронични подхвърляния.

2:1 - Гейм за Пиронкова. Българката отново е убедителна на свой сервис и затвори на 15. Тя отново бе подпомогната и от няколко леки грешки на Павлюченкова, която така и не може да намери своя ритъм.

3:1 - Доминацията на Цвети продължава. Българката изигра нов отличен гейм. Тя стигна до пробив, въпреки че Павлюченкова поведе с 30:15. След това Пиронкова реализира поредица от чудесни удари, които й донесоха заслужен пробив!

4:1 - Българката затвърждава и втория пробив с гейм на 15. Тя отново сервира много добре, а и пак бе подпомогната от грешки на рускинята.

- В този момент Павлюченкова поиска прекъсване, за да й бъде оказана медицинска помощ. Глезенът й бе превързан отново и тя продължава двубоя.

5:1 -  Още един пробив за Пиронкова! Българката е само на гейм от спечелването на мача. До момента непредизвиканите грешки на Пиронкова са 2 срещу 19 за рускинята!

6:1 - Гейм, сет и мач Пиронкова! Отличен сервис гейм за българката, която убедително намира място във втори кръг!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини