Дате-Крум би с 6:0, 6:2 състезателка, 24-години по-млада от нея!



25-06-2013 15:51 | Станко Димов

Кимико Дате-Крум продължава да впечатлява всички с формата си. Японката, която е на близо 43 години (42 години, 270 дни) започна с безпроблемна победа участието си на Уимбълдън. Тя се наложи с 6:0, 6:2 над германката Карина Витхьофт, която е с цели 24 години по-млада от нея! Двубоят продължи едва 44 минути!

Благодарение на успеха Дате-Крум стана първата състезателка над 40 години, която в рамките на един сезон записва победи в основната схема на 2 различни турнира от Големия шлем (Australian Open, Уимбълдън).

На пресконференцията след успеха Дате-Крум си спомни за годините, в които се бе отказала от любимата игра и мотивите за това решение. „Когато бях на 25 приключих с тениса. В продължение на 12 години се наслаждавах на живота. След това реших отново да се върна.

"Дали ми липсваше тенисът? Може би не самата игра, а турнирите. Обичам спорта, а тенисът е сред най-красивите спортове. Просто след 12 години пауза си промених мнението и отново съм на корта. Напрежението върху мен не е никак малко, но то е част от играта”, коментира Дате-Крум.

Във втори кръг японката ще срещне Тамира Пашек или Александра Каданту. В тази част на схемата е и световната №1 Серина Уилямс, като възможен двубой между американката и Дате-Крум може да се случи в трети кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини