Безпроблемен старт за шампионката Серина Уилямс



25-06-2013 16:16 | Станко Димов

Серина Уилямс започна по безупречен начин защитата на титлата от Уимбълдън. В двубой от първи кръг, американката се наложи с 6:1, 6:3 над Манди Минела (Люксембург). Срещата между двете бе първа по програма на Централния корт, а както показва и резултатът, премина изцяло под диктовката на Уилямс.

Тъмнокожата американка спечели първия сет с 6:1 след едва 19 минути игра. Още по-впечатляващ бе фактът, че в първия сет Серина не загуби нито една точка на свой сервис!

В началото на втората част имаше леко отпускане на Уилямс и това позволи на Минела да започне с пробив – 2:0. Американката обаче спечели 6 от следващите 7 гейма, като по този начин си подпечата място във втори кръг. Там тя ще се изправи срещу френската тийнейджърка Каролин Гарсия, която изненадващо надви в два сета китайката Цзе Чжън – 6:3, 6:4.

Любопитното е, че това бе победа №598 на Серина Уилямс в професионалния тенис, като още тази седмица тя може да стигне до юбилейната победа №600.

Иначе днешната победа е 32-а поред за Серина. Нейната впечатляваща серия започна на силния турнир в Маями, продължи през сезона на клей в Европа, както и на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини