Новак Джокович с убедителна победа на старта на Уимбълдън



25-06-2013 18:53

Новак Джокович започна убедително тазгодишното издание на Уимбълдън. Световният номер 1 надигра на старта германеца Флориан Майер с 6:3, 7:5, 6:4.

Интересното е, че двамата играха в Лондон и миналата година, но на четвъртфинал и победителят пак бе същият. С днешната си загуба Майер ще се раздели с мястото си в топ 60 на световната ранглиста.

Любопитно е, че за Джокович това е 11-а поредна победа в три сета на старта на турнирите от Големия шлем. Освен това той е само на 3 успеха от победа №150 във всички турнири от Голямата четворка (147-28 до момента).

"Това бе първият ми мач на трева този сезон и като цяло съм доволен. Жребият към мен не бе лек, тъй като Флориан Майер е много добър играч с чудесни удари. Освен това стилът му подхожда на тревните кортове.

"Като цяло съм доволен от собствената си игра. Може да подобря няколко неща. Най-вече да сервирам по-добре. Още търся своя ритъм," коментира Джокович.

Следващият съперник на Джокович ще бъде определен от двубоя между американците Боби Рейнолдс и Стийв Джонсън.

В същото време успех в три сета постигна и Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът надви с 6:2, 7:5, 6:1 Алберт Рамос и също продължава в следващата фаза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини