Летящ старт за Григор Димитров на Уимбълдън



25-06-2013 19:51 | Станко Димов

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Уимбълдън 2013. В двубой от първи кръг, българинът се наложи с 3:0 сета над Симоне Болели (Италия). В отделните части – 6:1, 6:4, 6:3. Двубоят продължи едва 82 минути, като особено експресен за Димитров бе първият сет – 17 минути!

Благодарение на победата за трета поредна година Димитров достига до втори кръг в турнира. За да успее за първи път да достигне до трети кръг, нашето момче ще трябва да се справи с Грега Жемля (Словения, №55), който надви в 4 сета Майкъл Ръсел (САЩ). Двамата имат една среща от турнир в Германия на клей през 2010-а, който е спечелен от българина.

Гришо започна срещата на изключително ниво и взе първия сет след 2 пробива и едва 17 минути игра, което е рекорд от началото на турнира! Сервисът на българина функционираше брилянтно, а от другата страна на мрежата Болели нямаше отговор на играта на Гришо.

Втората част бе доста по-равностойна, но Димитров продължи да има надмощие, макар и не толкова изявено, както през първата част. В деветия гейм Гришо все пак проби, след което с лекота затвори и втората част – 6:4.

През третия сет играта бе равностойна до 2:3, след което Димитров смени предавките, записа 4 поредни гейма на сметката си и продължава напред в турнира.

Българинът приключи двубоя с 15 аса и 93% спечелени точки след първи сервис! По програма следващата среща на Гришо трябва да бъде в четвъртък.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини