Смъмриха Федерер заради оранжеви подметки!



Смъмриха Федерер заради оранжеви подметки!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2013 11:17 | Станко Димов

Дрескодът на Уимбълдън трябва да бъде спазван стриктно от всеки, без значение дали става въпрос за състезател извън Топ 100, или за 7-кратния шампион в турнира Роджър Федерер. В понеделник швейцарецът започна участието си в турнира, като записа екстремно бърза победа (69 минути) над Виктор Ханеску.

Не всичко за Федерер в този ден обаче се оказа перфектно. Според информация на „Дейли мейл”, организаторите са направили забележка на Федерер заради неговите...подметки! На домакините не им се понравило, че подметките на маратонките на Федерер са в оранжев цвят, което се възприема като „грубо” нарушение на правилата.

„От главата до петите играчите трябва да бъдат облечени в бяло”, казаха по темата домакините, които имат специален отдел (All England Club’s clothing police!!!), който следи за спазването на дрескода в турнира. Днес Федерер ще излезе на корта за двубоя си от втори кръг, като се очаква да бъде обут в нови маратонки „Найки”, този път с бели подметки.

Любопитното е, че подобен е случаят и със Серина Уилямс, която също използва продуктите на „Найки”. Във вторник американката започна защитата на трофея си, но и нейните обувки бяха „доста шарени”, което се очаква да доведе до последствия.

Любопитното е, че „провинили те се”  Федерер и Уилямс са действащи шампиони от Уимбълдън. На „Ол Ингланд Клъб” обаче от години насам има правила, които трябва да се спазват от всички.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини