Куп контузии в третия ден на Уимбълдън



26-06-2013 15:45 | Любомир Тодоров

Никак добре не започна третият ден от Уимбълдън. Само в рамките на няколко минути, цели 4-а тенисисти се отказаха от участие в турнира заради контузии.

Шампионката от Australian Open Виктория Азаренка изобщо не излезе на корта за двубоя си срещу Флавия Пенета. Както е известно белорускинята получи неприятна контузия след тежко падане в двубоя си от първи кръг (виж видео тук), което се предполага че е в основната за крайното решение. Ранното отпадане на Азаренка по всяка вероятност ще й коства й второто място в ранглистата, където се очаква да се завърне Мария Шарапова.

"Изключително разочарована съм. За жалост просто нямаше как да взема друго решение. Изпитвам силни болки в коляното, но не е само то. Боли ме и гърбът, глезенът, почти цялото тяло", оплака се Азаренка.

Стив Дарси, който в понеделник натупа с 3:0 сета Рафаел Надал, също дори не излезе на корта за двубоя си срещу Лукаш Кубот. Белгиецът сподели пред журналисти, че изпитва сериозни болки в рамото, които не му позволяват да играе.

"Много е жалко, че трябва да напусна турнира по този начин. Може би ще ми трябват няколко дни, за да се възстановя. Но за сметка на това никога няма да забравя този турнир, все пак победих Рафаел Надал", коментира Дарси.

Джон Иснър пък спокойно може да претендира, че е участвал в най-дългия и най-краткия сблъсък на Уимбълдън. Снажният американец се отказа в двубоя си срещу Адриан Манарино след едва 2 изиграни гейма. Иснър се оплака от травма в коляното. Както е известно Иснър влезе в историята, след като преди няколко години с Никола Маю имаха нужда от 3 дни, за да излъчат победител в двубоя си от първи кръг в Лондон.

Също контузия бе причината и Радек Щепанек да не довърши срещата срещу Йежи Янович. Полякът водеше в резултата 6:2, 5:3, като при този резултат Щепанек вдигна бялото знаме. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини