Контузиите продължават: И Чилич се отказа без игра



Контузиите продължават: И Чилич се отказа без игра
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2013 16:57 | Любомир Тодоров

Марин Чилич стана поредният тенисист, който напуска Уимбълдън с контузия. Хърватинът, който е поставен под №10 в основната схема, изобщо не излезе на корта за двубоя си от втори кръг срещу Кени Де Шепе (Франция). Причината – контузия в коляното.

„Изпитвам сериозна болка в коляното на левия крак. Няма как да изляза на корта и да го натоварвам. Днес просто нямах друг избор. Дори не съм се и колебал за решението. Физически беше невъзможно да играя. Във всеки спорт атлетите се опитват да използват 100% от лимита си. Може би в такива ситуации понякога се получава пренатоварване”, коментира Чилич пред журналисти в Лондон.

Решението на хърватина означава, че Кени Де Шепе достига до трети кръг, където му предстои двубой с Хуан Монако или Раджийв Рам.

Припомняме, че по-рано през деня заради контузии се отказаха Виктория Азаренка и Стив Дарси, които подобно на Чилич изобщо не направиха опит да излязат на корта. Също с травми турнира приключиха Радек Щепанек и Джон Иснър, които започнаха, но не довършиха двубоите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини