ВИДЕО: Шокиращи загуби за Шарапова, Иванович и Вожняцки



26-06-2013 19:39 | Станко Димов

Третият ден на Уимбълдън не спира да поднася изненади. Една от големите фаворитки за трофея – Мария Шарапова, допусна сензационна загуба от 131-а в света Мишел Ларчер Де Брито – 6:3, 6:4 след малко повече от час игра! 20-годишната португалка изнесе много силен двубой и безспорно записа най-впечатляващата победа в кариерата си до момента.

Особено драматичен бе последният гейм в мача, в който Шарапова неутрализира 4 мачбола, но при петия португалката се оказа печеливша и стигна до чудото. Впечатляващ е и фактът, че Де Брито започна турнира от квалификациите, а вече е участничка в третия кръг на основната схема, където и предстои мач с италианката Карин Кнап.

„Дали съм щастлива? Какво говорите?! Бях доволна от себе си когато преминах квалификациите, дори не съм мечтала, че ще стигна до трети кръг. Това е невероятно”, коментира 20-годишната португалка.

„Мария е голям боец. В последния гейм, сервирайки за мача бях сигурна, че тя ще направи всичко, за да ме пробие. За радост издържах теста и продължавам напред”, каза още сензацията Де Брито.

Поражението на Шарапова обаче далеч не е единствената изненада. По-рано днес загуби, при това също в два сета, допуснаха бившите водачки в ранглистата Ана Иванович и Каролина Вожняцки. Сръбската красавица отстъпи пред новоизгряващата звезда на канадския дамски тенис – Йожени Бушар. Датчанката Вожняцки пък склони глава пред Петра Цетковска.

Друга от претендентките за отличието – Виктория Азаренка, дори не излезе на корта за двубоя си срещу Флавия Пенета. Белорускинята се оттегли заради контузия.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини