Мария Шарапова: Сякаш не бях на корта



27-06-2013 00:59

Световната номер 3 Мария Шарапова претърпя повече от изненадващо поражение във втори кръг на Уимбълдън от 20-годишната квалификантка от Португалия Мишел Ларчер де Брито.

"Случилото се е комбинация от фактори. Нека отдадем на моята съперничка заслуженото. Мисля, че тя игра наистина добре. Беше много стабилна от основната линия.

"От своя страна аз не бях достатъчно агресивна. Не успявах да пласирам топката достатъчно дълбоко. Също така не правех достатъчно добри ретури. Сякаш не бях на корта," коментира рускинята.

За Маша това е най-ранната загуба на турнир от Големия шлем от поражението, което претърпя в първи кръг на Australian Open 2010. "Наистина е разочароващо. Никога не искам да губя, независимо дали е в началните кръгове или по-късно. Този турнир е наистина специален и е още по-трудно да приема случилото се.

"Ще опитам да превъзмогна тази ситуация и да продължа напред. Ще опитам да потърся и позитиви, да си поставя нови цели и да се движа напред," коментира рускинята.

От своя страна младата Ларчер де Брито бе на седмото небе след успеха. "Не мога да повярвам. В шок съм, но и много щастлива. Дадох всичко от себе си и в края нещата се развиха добре за мен.

"Когато бях на 16 ме сравняваха с Мартина Хингис, която на тази възраст спечели турнир от Големия шлем. В днешно време това обаче не е възможно. Надявам се да продължа с добрите си изяви този сезон," коментира младата португалка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини