Григор Димитров отпадна от Уимбълдън след драма



28-06-2013 13:25 | Лъчезар Вичев

Григор Димитров отпадна във втори кръг на Уимбълдън. Българинът загуби от №55 в света Грега Жемля. Словенецът се наложи с 3:6, 7:6, 4:6, 6:4, 11:9 като двубоят бе доигран днес, след като бе прекъснат в четвъртък.

Припомняме, че миналата година Димитров отпадна именно във втори кръг, след като се отказа поради травма в двубоя си срещу Маркос Багдатис.

В решителния пети сет българинът спаси пет мачбола. Малко след това при 9:9 Димитров имаше скрит мачбол, но не реализира точката си за пробив. Гейм по-късно самият той бе пробит и така загуби срещата.

Следващият турнир, на който Григор ще участва най-вероятно ще бъде шведският Swedish Open от 8-и юли.


Развитието на двубоя ДИМИТРОВ - ЖЕМЛЯ гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 - Българинът спечели първия гейм и открива резултата в мача.

2:0 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Нашето момче първоначално поведе с 30:15, след което Жемля изравни за 30:30. Следващите 2 точки обаче са на сметката на Гришо, който повежда с 2:0. Отличен старт за Димитров.

3:0 - Григор затвърждава пробива и повежда убедително в първия сет!

3:1
- Първи гейм за Жемля. При неговото подаване се стигна до 30:30, но след това той успя да сервира успешно и да вземе подаването си.

4:1 - Жемля спечели първите две точки в гейма след грешки на българина за 0:30. Отлично воле и добър сервис помогнаха на Григор да стигне до 30:30. Жемля можеше да стигне до нова точка за пробив, но минаващият му удар излезе в аут. Малко след това Димитров затвори в своя полза и след 14 минути игра повежда с 4:1.

4:2 - Сравнително лесен гейм за Жемля, който затваря на 15. Той успя да вкара няколко добри първи сервиса и това улесни задачата му. До момента при печелившите удари Гришо води с 9:5.

5:2 - Оспорван гейм. Двамата си размениха по няколко добри изпълнения за 30:30. След това Жемля спечели едно от най-дългите разигравания и стигна до точка за пробив. Григор с убедително изпълнение я спаси. Жемля получи нови две точки за пробив след грешки от бекхенд на Димитров. Гришо обаче спаси и двете от тях след добри сервиси. След това той затвори убедително в своя полза.

5:3 - Жемля успя да затвори в своя полза. Геймът бе равностоен до 30:30, но след това сервиращият успя да вземе превес.

6:3 - След 31 минути игра Григор затваря в своя полза. Последният гейм в сета бе сравнително равностоен до 30:30. След това българинът вкара няколко добри сервиса и спечели. Той завърши първия сет с 10 печеливши удара и 8 непредизвикани грешки. Жемля остана с 6 печеливши и 5 непредизвикани.

ВТОРИ СЕТ:

0:1 - Жемля печели убедително на нула откриващия гейм във втория сет.

1:1 - Григор отвръща също с гейм на нула. Камерите за пореден път показаха Мария Шарапова, която наблюдава своя любим на трибуните.

1:2 - Българинът спечели първата точка в гейма, но след това Жемля вкара няколко чудесни сервиса и като цяло нямаше проблеми да затвори в своя полза.

2:2 - Нов гейм за сервиращия Димитров, който изравнява резултата.

2:3 - Никакви проблеми за сервиращия Жемля. Григор успя да спечели само една точка в този гейм.

3:3 - Гейм на нула за Димитров. Българинът сервира отлично и не остави никакви шансове на съперника си.

3:4 - Жемля отново печели подаването си. Той бе подпомогнат от няколко грешки на Григор.

4:4 - Гейм на нула за Григор Димитров. Той сервира прекрасно и не остави никакви възможности за опонента си.

4:5 - Жемля отново повежда в резултата, след като си спечели без проблеми и този сервис-гейм. Само 23 минути игра в този сет до момента.

5:5 - Прекрасен, втори пореден гейм на нула за Гришо. Той сервира наистина добре, а впечатли и с волета на мрежата.

5:6 - Димитров спечели няколко чудесни точки в този гейм и заслужено стигна до аванс от 0:40 при подаване на съперника. Жемля обаче не се притесни и след поредица добри начални удари и излизане на мрежата стигна до 40:40, спасявайки трите скрити сетбола. Гришо го улесни с поредица грешки и така пропусна да реализира решителен пробив.

6:6 - Оспорван гейм. Двамата си размениха по две разигравания и се стигна до 30:30. Димитров не допусна изненада и след ас поведе с 40:30, а след това доведе нещата до тайбрек.

6:7 - Жемля сервира първи и успя да реализира мини-пробив, което му позволи да поведе с 4:1 точки в тайбрека. Той продължи да сервира отлично и стигна до 3 сетбола при 6:3 точки в своя полза. В крайна сметка словенецът реализира втория.

- В почивката между сетовете Григор Димитров получи медицинска помощ. Физиотерапевт превърза неговия глезен.

ТРЕТИ СЕТ:

1:0 - Григор открива резултата в третия сет на свой сервис. Той затвори на 15 след няколко добри изпълнения.

1:1 - Оспорван гейм. Жемля първоначално поведе с 30:0, но след това допусна да загуби три поредни разигравания за 30:40. Григор обаче пропусна точката за пробив след лековата грешка от бекхенд. След това Жемля нямаше проблеми да затвори в своя полза.

2:1 - Димитров отново нямаше особени затруднения при свой начален удар. Няколко добри изпълнения от негова страна и той затвори на 15.

2:2 - Григор стигна до 0:30 при сервис на Жемля, но след това словенецът сервира доста добре и успя да обърне. Той дори реализира и ас от втори сервис.

3:2 - Жемля стигна до 0:30 при подаването на българина. Два прекрасни сервиса и отличен минаващ удар дадоха възможност на Димитров да обърне до 40:30. С ас от втори сервис той затвори в своя полза.

4:2 - Най-после пробив за Димитров! Българинът се възползва от няколко грешки на опонента и взима решителен аванс в третия сет.

5:2 - Окуражаван от Мария Шарапова на трибуните Григор затвори убедително своя сервис гейм и е съвсем близо до спечелването на третата част.

5:3 - Жемля поведе убедително с 40:0, но след това допусна някои грешки за 40:30. Все пак той не допусна нов пробив и заставя българина да сервира за сета.

6:3
- Отлични сервиси на Григор, включително и ас при сетбола! Българинът затваря с 6:3 и вече води 2:1 сета.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ:

0:1 - Жемля сервира отлично на старта на четвъртата част и затвори на нула.

1:1 - Григор отговаря подобаващо - също с гейм на нула. Той пласира предимно първи сервис и това улесни максимално задачата му.

1:2 - Гришо имаше аванс от 15:30, но допусна Жемля да обърне в своя полза след лека грешка за 40:30. Българинът не се отказа да търси пробив и получи такава възможност малко по-късно. Жемля обаче я спаси със сервис, а малко след това обърна гейма в своя полза.

2:2 - Димитров поведе убедително с 40:0. След това допусна двойна грешка и сбърка лесно от форхенд за 40:30. След това обаче пласира отличен сервис и отново изравнява геймовете.

2:3 - Жемля спаси редица точки за пробив и така продължава да води в този сет. От своя страна Григор Димитров направи редица грешки във важните моменти и не успя да вземе решителен аванс.

3:3 - Отличен гейм за българина. Той затвори на нула и отново изравнява резултата.

3:4 - Жемля сервира убедително и отново печели без особени затруднения. Той затваря на нула и отново повежда.

- Словенецът поиска на корта да дойде лекар, с който разговаря за известно време. Той ще продължи двубоя все пак.

4:4 - Без проблеми за Григор, който затвори на нула след серия перфектни сервиси.

4:5 - Жемля обърна гейма от 15:30. Словенецът бе поставен от Гришо под напрежение, но вкара няколко добри сервиса и отново затваря в своя полза.

4:6 - Жемля пробива след поредица грешки на българина. След близо два часа и половина игра Димитров допусна първи пробив. Така се стига до пети решителен сет.

ПЕТИ СЕТ:


0:1 - Григор стигна до 15:30 при подаване на Жемля, но словенецът стигна до обрат след поредица добри сервиси.

1:1 - Българинът затваря на 15 първия си сервис гейм в петата част.

1:2 - Гейм на нула за Жемля, който сервира добре, а и Григор му помогна с някои грешки.

2:2 - Димитров сервира убедително и затваря гейма в своя полза. Досега напълно равностойно върви петата част.

2:3 - Геймът започна с цели две двойни грешки на словенеца. Малко след това Димитров достигна до две точки за пробив при 15:40. Жемля ги спаси след смела игра. Григор имаше и трети шанс, който не реализира заради лековата грешка. Жемля все пак затвори в своя полза.

3:3 - Отново много лесен сервис гейм за Димитров. Той нямаше никакви проблеми и изравнява резултата в решителния сет.

3:4 - Жемля затваря отново в своя полза. Той сервира добре, а и бе подпомогнат от лековати грешки на Григор.

4:4 - Григор сервира убедително и затваря гейма без особени затруднения. Мачът вече продължава около 3 часа.

4:5 - Гришо направи изключителен лоб в първото разиграване от гейма и вдигна на крака публиката. След това обаче Жемля затвори без особени трудности, подпомогнат от грешките на българина.

5:5 - Отличен гейм за Григор, който сервира много добре и успя да затвори на 15.

5:6 - Словенецът затвори без никакви проблеми като отново бе подпомогнат от грешки на Димитров. Гейм на нула.

6:6 - Убедителен гейм за българина. Той затваря на 15 след поредица добри сервиси.

6:7 - В този гейм Гришо имаше своите шансове. При 30:30 двамата направиха много дълго разиграване, в което българина можеше да го спечели, но не успя. След това Жемля затвори с ас.

7:7 - ГРИГОР СПАСИ ДВА МАЧБОЛА! Българинът оцеля след в двете критични ситуации и успя да затвори в своя полза. Той е окуражаван от Мария Шарапова на трибуните.

7:8 - Жемля отново затваря своя гейм без особени трудности. Така заставя българина да сервира за пореден път за оставане в мача.

8:8 - Нов труден гейм за Гришо. Жемля максимално го затрудни и се стигна до 30:30. На две точки от загубата българинът вкара два добри сервиса и успя да се спаси отново.

8:9 - Жемля отново нямаше особени проблеми. Той сервира добре и дори завърши с ас. Така Грега отново заставя българина да сервира за оставане в мача.

- В този момент двубоят е прекъснат заради дъжд над Лондон!

- 15,20 - Организаторите подготвят корта за игра, след като дъждът временно спря! Срещата е подновена малко преди 16,00 часа.

  -
Нов мачбол за Жемля! Григор сервира, а резултатът е 30:40. В този момент българинът се подхлъзна. Двубоят е спрян докато организаторите решат дали кортовете са в достатъчно добро състояние, за да продължи срещата. На трибуните вече се виждат и разпънати чадъри.

15,55:

9:9 - Григор спаси нови мачболи и те станаха общо 5! Той с много усилия успя да затвори гейма си и отново изравнява резултата! На трибуните той пак е подкрепян от Мария Шарапова. Камерите показаха и председателя на българската тенис федерация Стефан Цветков.

9:10 - Жемля спечели подаването си, въпреки че преди Григор Димитров имаше точка за пробив. Словенецът обаче я спаси с добър сервис и след това затвори в своя полза.

9:11 - Победа за Жемля. Словенецът имаше сериозен късмет да пробие подаването на българина и това бе всичко в този мач.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини