Победата на Цветана Пиронкова гейм по гейм



27-06-2013 09:07 | Лъчезар Вичев

Пиронкова срещу Стрицова – гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0 Много труден гейм за Пиронкова, която при 30:40 трябваше да отразява точка за пробив. След 2 равенства българката все пак успя да спечели подаването си и открива резултата в мача.

1:1 Равностоен гейм, който завърши с ас на сметката на Стрицова.

2:1 Пиронкова изоставаше с 30:15, но спечели 3 поредни точки и съхрани подаването си. Първа почивка в мача, след която Захлавова Стрицова ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Бърз гейм за чехкинята. Тя поведе с 40:0, Цвети взе следващото разиграване, но за повече в този гейм нямаше сили. Доста грешки на българката при ретур до момента.

3:2 Много добър отговор на Пиронкова, която взе подаването си с лекота. Българката вкара няколко много добре пласирани сервиса, с които наложи превес още в началото на точките. Без пробиви до момента, след почивката чехкинята ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Гейм на 0 за Захлавова Стрицова. В последните си два сервис гейма чехкинята е загубила едва една точка.

4:3 Втори пореден гейм на 0, този път в полза на Пиронкова. Първият сервис на Цвети, подобно на Стрицова, функционира отлично до момента.

4:4 Пореден гейм, който е спечелен с лекота от състезателката, която е на сервис. Пиронкова поведе с 15:0, но след това чехкинята взе надмощие и изравни за 4:4 гейма.

5:4 Пиронкова показва стабилна игра и отново излиза напред в резултата. Чехкинята успя да вземе 2 точки, но за повече Цвети не позволи. Пауза, след която Стрицова ще сервира за оставане в сета.

5:5
Оспорвано начало на гейма и 30:30. В следващите 2 точки чехкинята направи изумителни разигравания и просто не даде шанс на Цвети.

6:5 Цвети започна добре и поведе с 40:15, след което обаче Стрицова стигна до равенство. В критичния момент обаче Цвети игра спокойно, но в същото време бе и по-агресивната състезателка на корта. Българката спечели 2 поредни точки и за втори път от началото на двубоя чехкинята ще сервира за оставане в сета.

7:5 ПРОБИВ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ПИРОНКОВА! ИЗУМИТЕЛЕН ГЕЙМ, в който Цвети пропиля 4 сетбола, но при петия опит с воле прати топката точно върху линията за ужас на Стрицова, която в разочарованието си хвърли ракетата си на тревата.

ВТОРИ СЕТ (сервис на Пиронкова):

1:0 Отлично начало на втория сет! След гейм на 0 Цвети Пиронкова повежда в резултата.

1:1 Захлавова Стрицова слага край на серията от 3 поредни гейма на сметката на Пиронкова и печели подаването си за 1:1. Силен гейм на чехкинята, в който тя щеше да се наложи на 0, ако не бе допуснала непредизвикана грешка от форхенд при 40:15.

2:1 Оспорван гейм, но Цвети все пак не допусна изненада и съхрани подаването си.

3:1 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Много силна игра на българката, която неутрализира няколко геймбола, преди да стигне до точка за пробив. Още първият брейк-пойнт бе реализиран и Цвети повежда сериозно в резултата.

4:1 Пиронкова затвърждава пробива и се доближава само на 2 гейма от място в трети кръг в турнира.

4:2 Захлавова Стрицова прекъсва серията от 3 поредни гейма за Цвети и взима подаването си с лекота. Нашето момиче обаче е много по-близо до успеха.

5:2
Чехкинята спечели първата точка в гейма, но това по никакъв начин не повлия на Пиронкова, която отговори с 4 поредни точки и спечели гейма си! Цвети докосва място в трети кръг.

5:3 Стрицова печели подаването си на 15. Цвети обаче ще има сервис на своя страна, за да спечели двубоя.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката спечели подаването си и си подпечата място в трети кръг в турнира, където й предстои сблъсък с Петра Мартич. БРАВО ЦВЕТИ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини