Цветана Пиронкова в трети кръг без загубен сет!



27-06-2013 17:18 | Станко Димов

Цветана Пиронкова записа втора фантастична победа в основната схема на Уимбълдън. Българката се наложи със 7:5, 6:3 над Барбора Захлавова Стрицова, като по този начин се класира за трети кръг в турнира, при това без загубен сет!

Цвети имаше труден старт на срещата и още в първия гейм трябваше да отразява точка за пробив, но пловдивчанката се справи. Последваха няколко гейма, в които Пиронкова и Стрицова печелеха с огромна лекота сервис-геймовете си, което вещаеше за достигане до тайбрек. При 6:5 в своя полза обаче Цвети притисна чехкинята, пропусна 4 сетбола, но при петия прати топката върху линията и измъкна сета със 7:5.

Окрилена от силния край на първата чатс, Пиронкова започна на висота през втората и с ранен пробив поведе с 3:1. От тук до края Цвети не допусна никакви изненади при сервис и подпечата втората си чиста победа в турнира.

В следващия кръг Цветана Пиронкова ще се изправи срещу повече от удобна състезателка, поне що се отнася до позиция в ранглистата. Това е Петра Мартич от Хърватия, която към днешна дата е №141 в света! В тази част на схемата е и Агниешка Радванска, но двубой срещу световната №4 е възможен чак в четвърти кръг.

До момента Пиронкова и Мартич са се срещали 3 пъти, като и в трите случая българката е печелила двубоя, при това без да загуби сет. Любопитното е, че първият им сблъсък е бил именно на Уимбълдън, през 2011-а, а Цвети се налага с 6:1, 6:4.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини