Цветана Пиронкова срещу Петра Мартич (гейм по гейм)



29-06-2013 12:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Петра Мартич. Уимбълдън, III кръг. Коментар на срещата гейм по гейм.

Коментар на мача гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Пиронкова):

1:0
Мартич имаше отлична възможност да пробие още на старта. При 40:30 в нейна полза Цвети излезе на мрежата, а прехвърлящият удар на хърватката бе със сантиметри в аут. За радост Цвети взе последните 2 точки и не допусна пробив.

1:1 Отличен гейм за Мартич, в който тя записа 2 аса. В крайна сметка хърватката изравнява резултата след гейм на 0.

2:1 Пиронкова спечели подаването си на 15. Въпреки, че играе почти без първи сервис, до момента Цвети е много стабилна в разиграванията и почти не допуска грешка. Мартич се опитва да бъде по-агресивна, но за нейно съжаление често ударите и не попадат в целта.

3:1 ПРОБИВ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Мартич изигра много слаб гейм, в който не успя да вкара нито веднъж първи сервис. Нещо повече - хърватката направи 2 поредни двойни грешки. Стигна се до 40:0 в полза на Цвети, Мартич спаси първата точка за пробив, но при втората направи неуспешна къса топка.

4:1 Браво на Цвети, която успя да затвърди пробива, въпреки че в началото на гейма изоставаше с 40:0. Притисната до стената, пловдивчанката успя да използва по най-добрия начин широчината на корта и с няколко прецизни изпълнения, както от форхенд, така й от бекхенд, обърна гейма в своя полза.

5:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ЦВЕТИ! Нашето момиче поведе с 40:15, след което прати ретур в мрежата. При ответната точка обаче хърватката реши да излезе на мрежата и стана лесна плячка за прецизния минаващ удар на Пиронкова.

6:1 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката трябваше да спасява точка за пробив, но се справи, след което взе подаването си повежда в резултата. Отлично представяне на Цвети както в този сет, така и в турнира до момента.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Мартич):

0:1 ШЕСТИ ПОРЕДЕН ГЕЙМ НА СМЕТКАТА НА ПИРОНКОВА, КОЯТО ОТКРИВА РЕЗУЛТАТА ВЪВ ВТОРИЯ СЕТ С ПРОБИВ. Нашето момиче прави решителна крачка към място във втората седмица на турнира.

0:2 Много важен гейм, в който Пиронкова спаси 2 поредни точки за пробив. Хърватката започна силно и заслужено поведе с 40:15, но сякаш във важните моменти не може да издържи на напрежението. На другия полюс е представянето на Пиронкова, която е безупречна тогава, когато трябва.

1:2 Мартич слага край на серията от 7 поредна гейма на сметката на Пиронкова и взима подаването си. Цвети обаче е с пробив напред и това, което трябва да прави до края на мача е просто да не допуска пробив.

1:3 Цвети взе подаването си. Нашето момиче започна силно и поведе с 40:0, след което Мартич намали на 40:30. С къса топка хърватката "извика" Цвети на мрежата, но за нашето момиче нямаше проблем да завърши с удар по правата.

1:4 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Отличен гейм за Цвети, която вече е само на 2 крачки от място в четвърти кръг! Мартич се опитва да играе разнообразно, но нашето момиче знае отговорите на всички въпроси, зададени от хърватката.

2:4 Мартич връща един от пробивите. Цвети започна трудно гейма и изоставаше с 30:0. След това изравни за 30:30, но Мартин съумя да вземе последните 2 точки и за първи път от началото на двубоя пробива сервиса на българката.

3:4 Втори пореден гейм на сметката на Мартич, която взе подаването си на 0. Няма място за паника, тъй като Цвети продължава да има пробив аванс. След паузата нашето момиче ще сервира за преднина 5:3.

4:4 Лошо. От 4:1, Цвети допусна резултатът да бъде изравнен. И вторият пробив аванс на българката вече е в историята.

5:4 Пети пореден гейм на сметката на Мартич, която за първи път от началото на двубоя повежда в резултата. Цвети има за какво да съжалява, тъй като имаше точка за пробив в този гейм, която можеше да се окаже като скрит мачбол.

6:4 НЕВЕРОЯТНО! СЛЕД КАТО ВОДЕШЕ С 4:1 И БЕ САМО НА 2 ГЕЙМА ОТ МЯСТО В ЧЕТВЪРТИ СЕТ, ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА ЗАГУБИ 5 ПОРЕДНИ ГЕЙМА И ПРАТИ ДВУБОЯ В ТРЕТИ СЕТ.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Мартич):

1:0 Шести пореден гейм на сметката на Мартич, която открива резултата в заключителния трети сет!

1:1 Най-накрая! Серията на Мартич приключи и Цвети успя да вземе подаването си, с което изравни резултата в сета. Дано спадът, в който изпадна българката, да е приключил.

1:2 ПИРОНКОВА ПРОБИВА НА 0 и повежда с 2:1 гейма в последния трети сет. Българката навлезе в ритъм и спечели 8 от последните 9 точки в мача. Предстои много важен сервис-гейм за Цвети.

1:3 Пробивът е затвърден и Цвети се откъсва сериозно във финалния сет. Мартич отново започна да греши доста често, което е най-добрата новина за нас в този момент.

2:3 Мартич слага край на серията от 3 поредни гейма на Цвети и взе подаването си, с което намали резултата на 2:3. Пиронкова обаче продължава да има пробив преднината.

2:4 Много сериозна битка на корта през последните минути. За радост Цвети успя да съхрани и този си сервис-гейм и отново повежда в резултата - 4:2.

2:5 ПИРОНКОВА ПРОБИВА НА 0 И СЛЕД ПАУЗАТА ЩЕ СЕРВИРА ЗА МЯСТО ВЪВ ВТОРАТА СЕДМИЦА НА ТУРНИРА!. Браво на Цвети!

2:6 ОТНОВО ТРУДЕН ГЕЙМ, НО НАЙ-ВАЖНОТО - СПЕЧЕЛЕН ОТ ПИРОНКОВА. ГЕЙМ-СЕТ-МАЧ ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА
, която за трети път в кариерата си достига до втората седмица на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини