Мъри се оплака: Напрежението върху мен е огромно



29-06-2013 13:42 | Станко Димов

Анди Мъри започна по категоричен начин участието си на Уимбълдън. Шотландецът записа 3 победи с по 3:0 сета, които му гарантираха място във втората седмица на турнира.

Въпреки, че вече има титла от Шлема (US Open 2012) и е златен олимпийски медалист, Мъри сподели, че е поставен под огромно напрежение на Уимбълдън. Той „обвини” за това Рафаел Надал и Роджър Федерер, които бяха в неговата половина, но отпаднаха съответно в първи и втори кръг.

„Мисля, че върху мен има огромно напрежение, след като те (Федерер и Надал) отпаднаха. Не чета вестници, но понякога има оставени вестници в съблекалнята и виждам заглавията. Това  (големите очаквания към него) по никакъв начин не ми помага”, коментира Мъри.

„Трябва да си изключителен професионалист, за да успееш да запазиш концентрация върху играта си и да не се разсейваш от странични неща. Мисля, че до този момент се справям добре с тази си задача. Играя добре, всеки кръг повишавам нивото си”, похвали се шотландецът. 

В трети кръг Мъри се наложи над Томи Робредо, като записа 14-а последователна победа на трева. Сега световният №2 ще има на разположение 2 дни за почивка, преди отново да излезе на корта в понеделник, когато ще премери сили с Виктор Троицки или Михаил Южни.

„В неделя ще направя малко по-дълга тренировка. Нормално е когато имаш почивен ден, да тренираш около час. Но съм решил утре да тренирам поне час и половина”, сподели Мъри, който достигна до финал в последните 3 турнира от Големия шлем!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини