Гришо и Нилсен загубиха след два пропуснати мачбола



29-06-2013 23:27

Григор Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен отпаднаха във втори кръг на Уимбълдън при двойките. Победиха ги 11-ите поставени Жулиен Бенето и Ненад Зимонич в драматичен петсетов двубой с 6:7, 6:3, 5:7, 6:2, 8:6. Димитров и Нилсен трябва наистина да съжаляват, след като пропуснаха два мачбола в края на срещата.

 

Първият сет бе наистина оспорван. По-опитният дует на Бенето и Зимонич пробиха още в самото начало и дръпнаха с 2:0 гейма. Димитров и Нилсен отговориха бързо на предизвикателството и стигнаха до 3:3. След това при 6:5 в своя полза Димитров и партньорът му пропуснаха сетбол, за да се стигне до решителен тайбрек. Там те бяха убедителни и поведоха бързо с 4:1 точки, а след това затвориха със 7:3.

 

Във втората част Бенето и Зимонич успяха да пробият на нула за 4:2. Малко по-късно при 5:3 те спасиха две точки за пробив. Това се оказа решително и те успяха да затворят с 6:3 малко след това.

 

Третата част бе напълно равностойна до 12-ия гейм. В него Димитров и съотборникът му стигнаха до три поредни сетбола и успяха да реализират втория - 7:5.

 

Четвъртият сет може би бе най-малко оспорван. В него Бенето и Зимонич пробиха рано за 2:1, а след това бяха убедителни на свой сервис. Освен това успяха да спечелят подаването на съперниците отново за 5:2. Малко по-късно затвориха с 6:2.

 

Петият сет също се движеше гейм за гейм като и двата отбора бяха доста убедителни на свой сервис. Драмата настъпи при 5:4 за Димитров и Нилсен. Тогава те стигнаха до мачбол, но Зимонич го спаси с добър сервис, а след това се стигна и до равенство 5:5.

При 6:5 за Дими и Нилсен те отново не реализираха мачбол. Малко след това те бяха наказани за тези пропуски и опитните им съперници пробиха за 7:6. След това при начален удар на Бенето, 11-ите поставени нямаха проблеми и решиха всичко в своя полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини