Пиронкова: Имах всички шансове да играя на финал през 2010



30-06-2013 15:47 | Станко Димов

За трети път в кариерата си Цветана Пиронкова достига до втората седмица на Уимбълдън. В първия ден от месец юли пловдивчанката ще излезе на корта срещу Агниешка Радванска (виж пълната програма за понеделник), като при победа ще достигне за трети път до четвъртфинал в турнира (2010, 2011).

В интервю за NY Times Цвети споделя защо се чувства толкова добре на тревни кортове, както и спомените си от първия си и до момента единствен полуфинал в „Ол Ингланд Клъб”.

„Мисля, че се получи изведнъж, или накрая просто събрах нужния опит за игра на трева. У дома нямаме много тревни кортове, нямаме нито един. Така, че не бях играла никога на трева преди, направих го тук за първи път”.

Тя победи по пътя си Винъс Уилямс и спечели първия сет срещу Вера Звонарьова, преди да отпадне на полуфиналите през 2010 година.

„На полуфинала всичко се случи бързо и неочаквано. Имах всички шансове да спечеля срещу Звонарьова, но нещо в мен не беше толкова сигурно. Когато си представих, че отивам на финал беш като „Уау, чакай малко, финал на Уимбълдън”? Това е нещо, за което съм мечтала от малка. Щеше да бъде сбъдната мечта”, сподели българката.

Година по-късно Цвети отнесе Звонарьова и после Винъс Уилямс, преди да загуби в три сета на 1/4-финалите от бъдещата шампионка Петра Квитова. „Мисля, че играта на Винъс ме улеснява, обичам да играя на големи кортове срещу големи имена. Това ми дава увереност, повече адреналин, смятам, че ми помага”, продължи Пиронкова.

По повод това каква е тайната й за успехите в Лондон, тя добави: „Не мисля, че има някакави универсални тайни, които да работят за всички. Освен да се наслаждаваш на това, което правиш. Радвай си, че си на Уимбълдън, страхотен турнир, играеш с най-добрите в света. Не можеш да не се наслажаваш на това”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини