Приказката за Пиронкова на Уимбълдън приключи



01-07-2013 19:10 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на Уимбълдън. В двубой от осминафиналите, най-добрата българска тенисистка отстъпи с 1:2 сета пред световната №4 и миналогодишна финалистка Агниешка Радванска. В отделните части – 6:4, 3:6, 3:6.

Въпреки поражението Цветана има за какво да се гордее. Тя достигна до втората седмица на най-престижния турнир в света за трети път в кариерата си, а от следващия понеделник, когато се обнови ранглистата на WTA, Цвети официално ще се завърне и в Топ 60.

Радванска пък продължава за четвъртфинал, където й предстои сблъсък с Ли На. Любопитното е, че полякинята се превръща във фаворит №1 за трофея от Лондон поне според ранглистата. От днес тя става и най-високопоставената състезателка в турнира.

Пиронкова започна фантастично мача и след десетина минути поведе с 4:0 гейма! Радванска успя да върне единия пробив за 4:2, но за повече в първата част полякинята нямаше сили – 6:4 и първи сет за Пиронкова!

Световната №4 отговори подобаващо и на свой ред започна с пробив втория сет – 3:0. Пиронкова успя да се отърси от шока в тези геймове, но така и не успя да върне пробива – 6:4, 3:6.

В паузата преди третия сет българката поиска медицинска помощ, след като почувства болки в ходилото на десния крак. Цвети все пак стисна зъби и излезе на корта, но допусна ранен пробив, а при 3:5 още един, с който тя приключи участието си в турнира.

Цветана си тръгва с 280 точки за световната ранглиста, където е №72, както и 105 000 паунда от наградния фонд.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини