Серина Уилямс: Загубата ми не е сензация



01-07-2013 21:03

Серина Уилямс стана поредната жертва на изпълненото с изненади тазгодишното издание на Уимбълдън, след като още на осминафиналите отстъпи след 2:6, 6:1, 4:6 на Забине Лизицки.

Макар да опроверга куп специалисти и букмейкъри и да разочарова милиони по света, които я считаха за суперфаворит за трофея, световната №1 намери сили да похвали своята съперничка.

„Не е толкова шокиращо. Тя наистина играе отлично на трева. Мощна е, разполага с много силен сервис и излизайки срещу нея на Уимбълдън би трябвало да си напълно наясно, че няма да бъде никак лесен мач“, коментира 31-годишната Серина.

„Определено случилото не трябва да се счита за толкова шокиращо. Имах своите шансове в първия сет, но допуснах прекалено много грешки, толкова много пъти нацелих мрежата“, съжали Уилямс.

„Забине изигра суперагресивен мач. Когато играеш без абсолютно нищо за губене, можеш да го правиш с голяма свобода и точно това бе случаят за нея днес.“

„Мисля, че от всички осминафинали, аз имах може би най-тежкият. Не знам дали бяхте наясно, но тя е страхотен играч на трева. Това е истината, тя е отлична, невероятен играч. Да срещнеш подобен противник в четвърти кръг определено е тежък жребий“, настоя носителката на 16 титли от Големия шлем.

Щастливата германка пък трудно скри емоциите си след срещата и призна, че не е спряла да вярва в успеха.

„Подходих към този мач с усещането, че мога да го спечеля. Изиграх силни първи три мача и се чувствах готова за този сблъсък. С всеки следващ удар ставах все по-уверена“, коментира Лизицки.

„Серина е ужасно труден съперник, точно поради тази причина е №1 в света. Но аз успях да я поставя под напрежение, а в края на мача отново станах много агресивна. Отново сервирах добре, наистина много исках да спечеля този мач. Борех се за всяка топка, независимо какво се случваше“, обясни германката.

„Когато бях дете мечтаех да спечеля Уимбълдън. Да спечеля този турнир и да бъде №1 в света, това бяха моите мечти“, призна Лизицки, която вече в четири издания на Откритото първенство на Великобритания успява да отстрани актуалният шампион от „Ролан Гарос“.

„Не зная защо това продължава да се случва. Чувствам се много комфортно тук и се случва така, че те са в тази част на схемата. Може би даде малко допълнителен ентусиазъм факта, че Серина спечели „Ролан Гарос“, а аз имах добра статистика срещу шампионките от Париж, които бях побеждавала в трите си последни участия. Това бе добър знак.“

„Очевидно играта на трева ми пасва, но тук се чувствам отлично. Наела съм къща, целият ми отбор е там, мога да готвя, атмосферата е отлична“, коментира 23-годишната Лизицки, която никога не е стигала по далеч от четвърти кръг на турнир от Големия шлем.

Относно следващия си съперник – естонката Кая Канепи, срещу която Лизицки вече е считана за фаворит, германката коментира: „Не се притеснявам от това, което говорят хората. Фокусирана съм максимално“, коментира тя в сезона, в който четири от първите пет поставени на турнира загубиха още преди четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини