Джокович убедително достигна четвъртфинал на Уимбълдън



01-07-2013 22:50

Новак Джокович достигна четвъртфиналите на Уимбълдън. Сърбинът преодоля опитния Томи Хаас след 6:1, 6:4, 7:6(4) в поредната си битка на централния корт. Така световният номер 1 вече има 17 поредни четвъртфинала в турнирите от Големия шлем.

"В момента показвам наистина добър тенис. Дори мисля, че се справям по-добре от 2011-а, когато спечелих титлата. Кой знае, може отново да успея. Надявам се да задържа тона ниво на игра," заяви Новак след срещата.

"Срещу Хаас винаги е трудно. Той е специалист на трева и аз имах загуба от него на тази настилка.  Беше трудно предизвикателство, но се радвам че се справих," допълни той.

В първия сет нямаше никаква интрига. Джокович повече от убедително се наложи с 6:1 и демонстрира, че няма намерение да допуска изненада както някои от другите фаворити в турнира.

За сметка на това Хаас имаше много повече шансове във втория сет. Той проби първи за 3:2. Така успя да прекъсне серията на Новак от началото на турнира или общо в 48 гейма без пробив. Новак обаче не само стигна до равенство 4:4, но след това успя отново да пробие и да затвори втората част с 6:4.

Световният номер 1 реализира пробив и в началото на третия сет, за да стигне до аванс от 2:0. Въпреки негативната серия Хаас не се предаде и успя да изравни за 2:2. Новак продължи да доминира и спечели три поредни гейма, за да вземе убедителен аванс от 5:2. Повече от изненадващо обаче Хаас намери сили да върне пробива, когато Джокович сервираше за мача при 5:3 и дори имаше аванс от 30:0.

При 5:4 Хаас спаси мачбол на свой сервис и в крайна сметка стигна до равенство 5:5. Двамата логично го докараха до тайбрек. Там Джокович взе решителен аванс от 4:1 точки. В крайна сметка световният номер 1 затвори със 7:4 в своя полза.

В четвъртфиналите Ноле ще играе с Томаш Бердих, който победи Бърнард Томич в същото време със 7:6, 6:7, 6:4, 6:4.

Джокович води с 13:2 в преките сблъсъци с Бердих досега. Интересно е да се отбележи, че чехът спечели последния от тях - в Рим на клей през тази година. Другата победа на Бердих пък е тъкмо на Уимбълдън през 2010-а в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини