Радванска на полуфинал за втора поредна година



02-07-2013 18:55 | Станко Димов

За втора поредна година Агниешка Радванска достига до полуфинал на Уимбълдън. Това стана факт, след като поставената под №4 в схемата се наложи с 2:1 сета над финалистката от Australian Open Ли На. В отделните части – 7:6 (5), 4:6, 6:2.

Двубоят между двете предложи значителни обрати, като в един момент Радванска водеше със сет и пробив във втория. Ли На все пак докара нещата до трети сет, когато пък двубоят бе прекъснат заради дъжд.

При подновяването Радванска се наложи с 6:2 във финалния сет, като любопитното е, че в последния гейм имаше нужда от 8 мачбола, за да подпечата успеха си. В първите 7 случая Ли На изправяше на крака публиката, отказвайки се да се предаде. В крайна сметка обаче съпротивата на китайката не издържа и при 8-ият мачбол успехът на Ага става факт.

В спор за място на финал Радванска ще се изправи срещу Забине Лизицки, която по-рано през деня се наложи в два сета над Кайа Канепи.

„С нея се познаваме добре още от юношеските турнири, където сме се срещали доста. Мисля, че тя прави фантастичен турнир. Като цяло Лизицки е отличен играч на тревна настилка. Ще видим какво ще се случи. Ще бъде голямо предизвикателство да играя срещу нея тук”, коментира Радванска.

По време на двубоя с Ли На, полякинята поиска и медицински таймаут. „През последните дни играх твърде много двубои. Това е. Имам болки, но това е нормално за такъв стадий на турнира. Надявам се да бъда готова за следващия двубой”, каза по темата Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини