Повече от изненадващ полуфинал: Бартоли срещу Флипкенс



02-07-2013 21:25

Повече от изненадващо Петра Квитова отстъпи в четвъртфиналите на Уимбълдън пред опитната 27-годишна Кирстен Флипкенс. Белгийката се наложи след над два часа битка с 4:6, 6:3, 6:4 над шампионката в Лондон от 2011-а.

Интересното е, че Флипкенс изглежда се явява неудобен противник за Квитова като вече е спечелила 3 от техните общо 4 мача до момента.

От своя страна Квитова се оплака, че още преди мача не се е чувствала добре и е имала температура. Във втория сет чехкинята поиска и намесата на физиотерапевт на корта.

"Това е невероятно! През миналата година дори не стигнах до квалификациите. Невероятно е, че съм на полуфинал на Уимбълдън," сподели белгийката, която миналия сезон се бореше със сериозни здравословни проблеми.

Тя първата представителка на своята страна с полуфинал в Лондон след Жюстин Енен през 2007-а. "Още не мога да повярвам. Нямах какво да губя в този мач и дадох всичко от себе си. Ким Клайстерс бе една от тези, които до последно вярваха в мен. Наистина съм изключително щастлива," каза още Флипкенс.

В другия четвъртфинал по същото време Марион Бартоли се справи с 6:4, 7:5 над американката Слоун Стивънс. Особено любопитен бе вторият сет на този двубой, в който зрителите видяха 10 пробива в общо 12 гейма. Иначе Бартоли вече има един финал на Уимбълдън - през 2007-а и сега ще се бори за втори такъв.

Така при вече оформените полуфинали е ясно, че бъдещата шампионка на Уимбълдън ще спечели първа титла в Големия шлем, тъй като и четирите полуфиналистки нямат подобен трофей до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини