Джокович срещу Дел Потро в полуфиналите на Уимбълдън



03-07-2013 17:38

За четвърта поредна година световният номер 1 Новак Джокович достигна до полуфиналите на Уимбълдън. Сърбинът надигра в полуфиналите Томаш Бердих със 7:6(5), 6:4, 6:3 за малко над два часа игра в Лондон.

За Ноле това е 13-и пореден полуфинал в турнирите от Големия шлем. В Откритата ера само Роджър Федерер има по-добро постижение - 23 поредни. До момента в турнира Джокович все още не е губил и сет.

В първия сет от битката Джокович пропусна няколко възможности за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него ситуацията също вървеше точка за точка преди Джокович първи да стигне до мини-пробив, който се оказа решителен. В този сет Джокович направи само две непредизвикани грешки.

Бердих започна силно втората част и поведе убедително с 3:0. Чехът обаче не успя да задържи този си аванс и Джокович успя да изравни. При 4:5 чехът сервираше за оставане в сета, но отново допусна да загуби подаването си.

В третия сет Джокович проби в четвъртия гейм като бе подпомогнат и от двойни грешки на Бердих. Това му бе достатъчно, за да стигне в крайна сметка до победата.

В другия четвъртфинал Хуан Мартин дел Потро победи Давид Ферер с 6:2, 6:4, 7:6(5). Така той стига до първи полуфинал на Уимбълдън. Важно е да се отбележи, че аржентинецът също още не е губил сет в надпреварата.

Дел Потро се оплака и по време на двубоя от проблеми с коляното и бе на крачка от отказване. "Надявам се да се възстановя бързо. Бях близо до това да се откажа, тъй като болката бе много силна. Докторът обаче ми даде хапчета, които ми помогнаха. Показах най-добрия си тенис в този мач и съм много доволен от нивото си на игра," коментира Дел Потро.

Досега Джокович и Дел Потро имат общо 11 двубоя при 8:3 успеха в полза на сърбина. Интересно е да се отбележи, че Дел Потро е спечелил единствения им мач на трева - през 2012-а на Олимпийските игри, а аржентинецът се наложи и в последната им битка в Индиън Уелс през този сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини