Янович с първи полуфинал в турнирите от Шлема



03-07-2013 20:27 | Станко Димов

Йежи Янович стана първият представител на Полша, който се класира за полуфинал в турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като Янович се наложи със 7:5, 6:4, 6:4 над сънародника си и съотборник за Купа „Дейвис” Лукаш Кубот.

Янович изигра страхотен мач, като не допусна да бъде пробит в нито един от геймовете, в които сервираше. В същото време той успя по веднъж във всеки сет да пробие подаването на съперника си, което се оказа напълно достатъчно за крайния успех. Любопитното е, че това е едва трето участие на поляка в турнир на трева, а той вече е полуфиналист на Уимбълдън.

Миналата година Янович достигна до трети кръг на „Ол Ингланд Клъб”. Преди няколко седмици пък 22-годишният състезател записа разочароващо представяне на турнира в Хале, където отпадна в първи кръг.

В спор за място на финал Йежи Янович ще премери сили с победителя от двубоя Анди Мъри – Фернандо Вердаско. С достигането си до полуфинал обаче Янович има гарантирано място в Топ 20 на ранглистата.

Ако отпадне на полуфинал, то от следващия понеделник полякът ще бъде под №17 в класацията на професионалистите. В случай, че спечели титлата в Лондон той може да са надява на място в топ 10.

Другият полуфинал в турнира е ясен – Новак Джокович срещу Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини