Анди Мъри с шампионски обрат и място на полуфинал



03-07-2013 21:20 | Станко Димов

Анди Мъри се класира за полуфинал на Уимбълдън, след като осъществи пълен обрат в двубоя си срещу Фернандо Вердаско. Британецът изоставаше с 0:2 сета и бе на прага на изненадващо отпадане, но успя да се мобилизира в най-важния момент и продължава напред след 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5.

„Невероятно е. Човек рядко може да играе при подобна атмосфера. Благодаря на всички, които повярваха в мен и не спираха да ме подкрепят през целия мач, през целия турнир. Фернандо изигра изумителен двубой и заслужава аплодисменти. Той сервираше отлично, беше много силен в първия сет, във втория сет, като цяло в целия мач. От своя страна аз не започнах добре, но намерих начин да обърна развоя в моя полза, което единствено има значение”, коментира Мъри.

Иначе Вердаско наистина доказа, че не случайно е достигнал до тази фаза на турнира. Испанецът бе повече от стабилен и поведе с 2:0 сета. В четвъртия сет на няколко пъти испанецът се докосваше до точка за пробив, но Мъри отказваше да се предаде.

В крайна сметка се стигна до решителен пети сет, в който след 20 разигравания Мъри стигне до брейк-пойнт при 5:5, успя да пробие, след което със сервис на своя страна си подпечата достигането до полуфинал на Уимбълдън за пета поредна година! Освен това шотландецът успя за 7-и път в кариерата си да направи пълен „ремонт” и да победи, след като е изоставал с 0:2 сета.

Съперник на Мъри в полуфиналите ще бъде полякът Йежи Янович, който нямаше подобни проблеми и отнесе с 3:0 сета сънародника си Лукаш Кубот. Другият финалист на Уимбълдън 2013 ще бъде определен от сблъсъка между световния №1 Новак Джокович и шампиона от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини