НА ЖИВО в Tennis24.bg: Полуфиналите на Уимбълдън



04-07-2013 13:49 | Станко Димов

В четвъртък ще станат ясни имената на двете финалистки в 127-ото издание на Уимбълдън. Централния корт на „Ол Ингланд Клъб” ще бъде арената, на която ще се изиграят двата полуфинални сблъсъка.

Начало 15:00 часа:

МАРИОН БАРТОЛИ (ФРАНЦИЯ, №15) – КИРСТЕН ФЛИПКЕНС (БЕЛГИЯ, №20)

До момента Бартоли и Флипкенс никога не са се срещали на корта, а първият им дуел ще определи първата финалистка на Уимбълдън 2013! Нисичката французойка има далеч по-сериозна визитка, особено на тревните кортове в Лондон. За Бартоли не е новост да достига до толкова напреднала фаза в турнира.

През 2007-а тя игра финал, но в спора за трофея бе надиграна от бившата №1 в света Винъс Уилямс. От 2003-а година французойката неизменно участва в основната схема на турнира, като освен финала през 2007-а, има и един четвъртфинал – 2011.

Коренно различно е положението при Флипкенс. 20-ата в схемата едва за 5-и път участва на „Ол Ингланд Клъб”, като до тази година най-значимото й представяне бе достигане до трети кръг (2009).

Точно преди 10 години, Кирстен Флипкенс спечели Уимбълдън при девойките, като на финала се наложи над Анна Чакветадзе. За да повтори успеха, този път при професионалистите, белгийката трябва да запише „само” още 2 победи.

Двубоят може да гледате на някой от следните линкове:

ЛИНК, ЛИНК 1, ЛИНК 2


Веднага след края на първия полуфинал (около 16:30-17:00 часа):

ЗАБИНЕ ЛИЗИЦКИ (ГЕРМАНИЯ, №23) – АГНИЕШКА РАДВАНСКА (ПОЛША, №4)

За разлика от Бартоли и Флипкенс, вторите полуфиналистки в турнира се познават значително по-добре. До момента Лизицки и Радванска са се срещали 2 пъти, като имат по една разменена победа. И двата сблъсъка обаче са били на твърди кортове.

Макар да има само 4 участия на Уимбълдън (до тази година), германката Лизицки се преобразява коренно, когато стъпи на тревните кортове на „Ол Ингланд Клъб”. Във въпросните 4 участия тя има два четвъртфинала и един полуфинал! Шапки долу! При успех 23-ата в схемата, която по пътя си към полуфиналите надви световната №1 и действаща шампионка Серина Уилямс, ще достигне до последния двубой в турнира за първи път в кариерата си!

Радванска има далеч по-богата история в турнира. Миналата година полякинята игра финал, като дори успя да вземе сет на Уилямс. Освен това тя има още 4 участия във втората седмица на турнира (четвърти кръг - два пъти, четвъртфинал – два пъти).

В навечерието на двубоя Ага призна, че вече не усеща напрежението, което тресе топиграчите в първите кръгове, когато страхът от ранна загуба често е по-силен от радостта от евентуална победа. В последните си два двубоя Радванска остана на корта повече от 5 часа, което поставя под въпрос физическото й състояние в днешния сблъсък. Двубоят между двете се очаква с огромен интерес и поради факта, че това са две от най-разнообразните и технични състезателки в турнира.

Двубоят може да гледате на някой от следните линкове:

ЛИНК, ЛИНК 1, ЛИНК 2

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини