Марион Бартоли е първата финалистка на Уимбълдън



04-07-2013 16:18 | Станко Димов

Марион Бартоли е първата финалистка на Уимбълдън 2013! Това стана факт, след като нисичката французойка се наложи с изразителното 6:1, 6:2 над Кирстен Флипкенс. Двубоят между двете на Централния корт на „Ол Ингланд Клъб” продължи едва час, а както показва и резултатът, Бартоли имаше смазващо превъзходство.

"Все още не мога да повярвам какво се случи! Днес играх много добре и наистина се чувствах отлично на корта. Кирстен заслужава аплодисменти. Тя може би не се чувстваше в най-добро състояние, но достигането до полуфинал тук е невероятен успех. Поздравявам я за страхотните 2 седмици в Лондон", коментира Бартоли след успеха.

Така в събота Бартоли ще играе на финал на Уимбълдън за втори път в кариерата си. Първият бе през 2007-а, а в спора за трофея Марион отстъпи пред Винъс Уилямс. По този начин Бартоли става първата французойка след Сюзан Ленглен (1919, 1925), която има повече от един финала на "Ол Ингланд Клъб".

Съперничката на Бартоли в тазгодишния финал ще бъде определена от двубоя Забине Лизицки – Агниешка Радванска, които излизат на корта след минути.

С достигането си до финал в Лондон, Бартоли си гарантира завръщане в Топ 10 на ранглистата. Ако загуби финала, от новата седмица французойката ще бъде №8 в света. Ако спечели титлата ще се изстреля до №7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини