Ноле: Това бе един от най-великите мачове, в които съм участвал



05-07-2013 20:53 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович изигра най-дългия полуфинален мач в история на Уимбълдън и постигна победа в един от най-красивите и драматични двубои, надигравайки с 3:2 сета Хуан Мартин дел Потро.

 

В гладиаторски сблъсък, който нито един от двамата тенис гиганти не заслужаваше да загуби, Ноле показа една идея повече психическа и физическа издръжливост и в неделя ще се опита да спечели втората си титла от най-престижния турнир в света на тениса.

 

"Това бе един от най-великите мачове, в които съм участвал, със сигурност един от най-вълнуващите", призна минути след забележителния си успех сърбинът.

 

"Щастливец съм, че излизам от този мач като победител. Бяхме изключително равностойни, почти нямаше какво да ни раздели. Бях малко по-близо, водех с 2:1 сета и пробив, когато изгубих този сервис, но... не случайно той е шампион от Големия шлем и се намира във върховете на световния тенис", продължи Ноле.

 

Сърбинът имаше два мачбола, включително и един на свой сервис в тайбрека на четвъртия сет, но трябваше да изкача още 47 минути, за да постигне своя успех.

 

"Всеки път, когато беше в тежка ситуация, той намираше начин да направи невероятни удари. Не мислях, че допуснах грешки, когато имах мачбол. Може би можех да бъда по-агресивен, но поздравленията са само за него, че се бори до последно. Горд съм, че продължих напред", не спести похвалите си Джокович.

 

"Когато загубих четвъртия сет бях разочарован, защото бях много близо, имах две точки за мача. Не се възползвах. Поздравявам го, че се бори и реализира няколко феноменални форхенда, страхотни удари. Играхме тенис на много високо ниво. Очаквах го. Бях готов да играя пет сета. Бях стабилен в края на мача", категоричен бе сърбинът, който за пореден път демонстрира уникалната си физическа издръжливост.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини