Янович: Целта ми е Топ 10, не играх най-добрия си тенис срещу Мъри



06-07-2013 15:00 | Николай Драганов

Йежи Янович бе победен, но не и подчинен от световния №2 Анди Мъри късно снощи, когато се превърна в първия полски тенисист на полуфинал в турнир от Големия шлем.

 

203-сантиметровата машина за мощни удари спечели първия сет, но допусна колебания в ключови моменти и позволи да се стигне до пълен обрат в срещата. Честно скандалният Янович обаче запази спокойствие и въпреки разочарованието призна, че продължава да следва уверено целите си.

 

"Просто се надявам някой ден да бъде в топ 10 на мъжкия тенис", коментира полякът, който през миналата година премина през квалификациите на турнира, а този сезон се включи като поставен под №24 в основната схема.

 

Очаква се в понеделник Янович да скочи до рекордната за себе си 17-та позиция в света, а срещу Анди полякът показа, че далеч не е просто един играч с много мощен сервис.

 

"Разбира се, малко съм разочарован. Не играх най-добрия си тенис. Това бе може би вторият ми най-слаб на турнира. Не успях да намеря сервиса си максимално добре", коментира Янович.

 

Още от втория сет и през почти целия трети, полякът започна да разпитва съдията кога ще бъде пуснат покрива на Централния корт. Полският гигант не бе доволен от светлината, което обаче ядоса Анди Мъри. Според британеца, който взе пет поредни гейма, за да спечели третия сет, е имало достатъчно време да се изиграе дори и четвъртия сет, без да бъдат пускани светлините на подвижния покрив.

 

"Не ме интересува", коментира Янович претенциите на своя съперник. "Какво да направя? Интересувам се от себе си. Не ме интересува дали той е бил ядосан или не", отвърна в типичен стил полякът, който често е обвиняван за поведението си на корта и извън него.

 

"Дълбоко в себе си съм щастлив. Това бе първият ми полуфинал от Големия шлем, така че от утре ще съм добре", завърши Янович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини