Обляна в сълзи и с тъжен опит за усмивка, Лизицки си пожела втори шанс



06-07-2013 19:41 | Николай Драганов

Забине Лизицки не издържа на огромното напрежение от достигането си до първи финал в турнир от Големия шлем и още в края на втория сет срещу Марион Бартоли очите й се изпълниха със сълзи.

23-годишната германка избегна катастрофално поражение с 6:1, 6:4 и успя да се върне за кратко във втория сет, връщайки един от пробивите, но от втория опит да вземе мача на свой сервис, опитната французойка бе безупречна и триумфира с титлата. Това отпуши емоциите най-вече на Лизицки, която трудно намери думи да коментира двубоя след неговия край от сълзи.

"Бях претоварена от цялата ситуацията, поздравления за Марион", коментира Забине на корта, стараейки се да прикрива сълзите с усмивка. "Тя се справи отлично, в тура е отдавна и заслужаваше този успех. Надявам се и аз да получа нов шанс", допълни германката, която надигра Серина Уилямс и Агниешка Радванска по пътя към финала, но днес не успя да покаже нищо от играта си в тези два двубоя.

"Продължавам да обичам този турнир, обичам хората, вие ми помогнахте да се опитам да преодолея нервите си, но Марион просто беше прекалено добра", продължи Лизицки с огромни усилия.

Младата Забине се опита да стане втората германка след Щефи Граф от 1996 година насам, която печели титлата от Уимбълдън, а когато се обърна към своите родители съвсем рухна психически. "Благодаря на своя отбор, те винаги са били до мен... преминахме заедно през толкова много, през толкова много възходи и падения. Иска ми се да бях спечелила, но дано имам и друга възможност да го сторя", повтори още веднъж тя.

От своя страна Марион Бартоли става петата най-възрастна жена, която за първи път печели титла от Големия шлем, като го стори при 47-мото си участие на турнири от Голямата четворка. Преди нея рекорда се държеше от Яна Новотна, която участва на 45 турнира, преди да счупи каръка отново на Уимбълдън през 1998 година. Шест години след като отстъпи на финал срещу Винъс Уилямс, Бартоли отново се завърна в последния мач на Централния корт и дочака своя триумф след отлично представяне.

Веднага след последната точка тя се качи до ложата, където бе нейният баща Уолтър и треньорката Амели Моресмо, която пък е последната французойка с титла от Уимбълдън през 2006 година.

"Честно казано не мога да повярвам, като дете съм мечтала дълго за този миг. Да завърша с ас победен двубой за титлата на Уимбълдън, дори в най-смелите си мечти не съм си представяла това. Толкова съм щастлива, че държа този трофей", бяха първите думи на далеч по-спокойната шампионка.

"Аз не успях през 2007 година. Знам какво е чувството и съм сигурна, че Забине ще има и друг шанс да успее, няма съмнение в това", обърна се към по-младата си съперничка за финал Бартоли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини