Борис Бекер с очакванията си за финала Джокович - Мъри



07-07-2013 00:33

Легендата на световния тенис Борис Бекер анализира предстоящия финал на Уимбълдън между Новак Джокович и Анди Мъри. Германецът подчерта, че още преди надпреварата е прогнозирал подобен сблъсък и не е изненадан от финалистите.

"Още щом видях жребия, в който Джокович и Мъри бяха в различни половини, прогнозирах че финалът ще е между тях. Те двамата доминират през последната година.

"Именно между Ноле и Анди ще бъде новото и основно съперничество в тениса. Те вече са пред Рафаел Надал и Роджър Федерер като ниво. Този финал показва нагледно това," коментира германецът.

"Очаквано и двамата имаха по-тежки мачове през втората седмица. Особено впечатляващ бе обратът на Мъри срещу Вердаско. За Джокович най-трудният мач бе срещу Дел Потро и се превърна в най-дългия полуфинал на Уимбълдън," коментира още Бекер.

Бекер даде и прогнозата си за победител. "Въпросът е кой ще доминира в разиграванията от основната линия. Ако Джокович накара Мъри да се отбранява, то той ще спечели. От огромно значение ще бъде физическата подготовка, което сякаш дава предимство на Мъри.

"На хартия Джокович е фаворит - той е номер 1 в света. Това, което подхранва сериозно шансовете на Мъри е подкрепата от трибуните. Всички искат той най-после да спечели Уимбълдън.

"Това е много различен Мъри от миналата година. Спечели олимпийско злато, US Open и като цяло се представя на ниво в последните 12 месеца. На турнира в Куинс, който спечели, го видях изключително уверен, както никога досега," смята още Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини