Бартоли: Дори и в мечтите ми триумфът не бе толкова хубав



07-07-2013 01:20

Марион Бартоли не скри, че е осъществила най-голямата мечта в своята кариера - да спечели турнир от Големия шлем и по-специално Уимбълдън. Тя определи финалната битка със Забине Лизицки като най-добрия си мач от всички през последните две седмици.

"Във финала изиграх най-добрия си мач в тези две седмици. Правех всичко добре, страхотни удари. Да спечеля Уимбълдън е наистина невероятно. По-хубаво не може да е. В началото не можех да повярвам какво съм сторила," сподели щастливата французойка.

"Да спечеля тук бе моя мечта, която отчаяно исках да осъществя. Да спечеля турнир от Големия шлем е кулминацията на кариерата ми. Никога не престанах да вярвам, че ще осъществя тази моя мечта и ето, че се случи," разказа още тя.

Бартоли коментира още това, че другите й колежки определят характера й като ексцентричен.

"Да бъда различна винаги е било част от моята личност. Да си като останалите е скучно. Надявам се хората да помнят тези, които не са като другите. А от сега нататък винаги ще бъда помнена като шампионка на Уимбълдън 2013."

"Дори и в моите мечти не беше толкова невероятно да постигна тази победа. Още, когато започвах да се занимавам с тенис, това бе моята цел. Преминала съм през много моменти на болка, сълзи и трудности," сподели още Бартоли, която не пропусна да благодари на своя баща, който я тренира от самото начало.

Бартоли разкрива, че е играла с огромен мехур на големия пръст във втория сет, но умишлено не е повикала лекар на корта. "След един от геймовете целият ми чорап бе в кръв. Когато обаче съм фокусирана върху нещо, успявам да преодолявам такива неща. След срещата получих наистина огромен брой поздравления и подкрепа от много места."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини