Анди Мъри дочака своя исторически триумф на Уимбълдън



07-07-2013 19:15

Анди Мъри стана първият британец след Фред Пери през 1936-а, който триумфира на Уимбълдън. Той стигна до така бленувания успех след победа с 6:4, 7:5, 6:4 над световния номер 1 Новак Джокович. Това е втора титла от Големия шлем за Мъри след тази на US Open през миналия сезон.

Двубоят като цяло бе изключително равностоен, а това важи особено за първия сет. Още в първия гейм на мача Джокович спаси три поредни точки за пробив. Мъри стигна до нови три възможности малко след това и този път не сбърка - 2:1.

Драмата продължи и Мъри допусна 0:40 изоставане на свой сервис преди да бъде пробит отново - 2:2. Историята почти се повтори и малко след това. Мъри проби на нула за 4:3, а след това на свой сервис спаси три възможности пред Джокович, и дръпна с 5:3. В крайна сметка Анди не допусна ново колебание на и затвори първата част - 6:4.

Вторият сет също бе доста драматичен. Първи напред в резултата се откъсна Джокович, който проби за 3:1. Геймът при 4:2 и сервис на Джокович бе особено драматичен. Той спаси две точки за пробив, но при третия шанс не сполучи.

Мъри успешно стигна до изравняване от 1:4 до 4:4 на свой сервис. В този осми гейм Джокович пропусна нови два шанса да вземе подаването на съперника. Той логично бе наказан. Мъри пак го проби за 6:5 и след това затвори със 7:5. Така той се превърна в тотален фаворит за трофея, тъй като във финал не е правен обрат от 0:2 от 1927-а.

Анди продължи да доминира и дръпна убедително с 2:0 в третата част. И точно, когато централният корт ликуваше и предвкусваше триумфа, британецът допусна сериозен спад в играта си. Джокович успя да спечели 4 поредни гейма за 4:2.

Това не притесни Мъри, който нагледно демонстрира защо през този сезон заслужава титлата в Лондон. Той реализира пълен обрат от този резултат като не само проби и стигна до 4:4, а втори път взе подаването на съперника и при 5:4 имаше началния удар, за да си осигури титлата. Шотландският боец не трепна в този важен момент, спаси цели три поредни точки за пробив и зарадва всички във Великобритания с така бленувания триумф.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини