Григор Димитров срещу Елиас Юмер 5:7, 6:2, 6:4 (гейм по гейм)



08-07-2013 11:50 | Станко Димов

Григор Димитров започна в понеделник участието си на турнира в Бостад, Швеция. В първи кръг българинът се изправи срещу участващия с „уайлд кард” представител на домакините Елиас Юмер.

Миналата година Димитров се представи много силно в Бостад, като достигна до полуфинал, където загуби от бъдещия шампион Давид Ферер.

Тази година обаче испанецът реши да си вземе малко по-дълга почивка след Уимбълдън и отказа участие в надпреварата. Водач в схемата е Томаш Бердих, с когото Гришо може да се срещне само на финал.

Иначе днешният му съперник Елиас Юмер е едва 17-годишно момче. Двамата се познават сравнително добре, тъй като тренират заедно в академията Good To Great.


ОСНОВНА СХЕМА

Коментар на живо гейм по гейм, ДИМИТРОВ - ЮМЕР:

ПЪРВИ СЕТ:

0:1 - Юмер започва убедително. Той сервира много добре на старта на двубоя и поведе бързо с 40:15. В крайна сметка затвори на 15 и открива резултата.

1:1 - Гришо отговори подобаващо в своя първи гейм с начален удар. Той поведе с 40:0, но след това направи двойна грешка. Това не му се отрази и българинът затвори с ас.

1:2 - Юмер сервира доста добре и във втория си гейм. Той сравнително бързо поведе с 40:15. Гришо имаше възможност да стигне до равенство, но при 40:30 допусна лека грешка.

2:2 - Нов изключително убедителен гейм за Димитров. Той вкара няколко отлични сервиса, които затрудниха опонента му и в крайна сметка успя да затвори на нула.

2:3 - Юмер допусна няколко непредизвикани грешки и се озова в ситуация 15:30. Младокът не се притесни и благодарение на добри сервиси обърна до 40:30. Григор обаче впечатли с прекрасна къса топка от ретур за 40:40! Юмер спаси точка за пробив преди затвори в своя полза.

3:3 - Шведът спечели първата точка в гейма, но след това Григор обърна до 40:15. Българинът приключи в своя полза от втория си шанс с печеливш удар от форхенд.

3:4 - Гейм на нула за Юмер. Той сервира отлично, но бе подпомогнат и от някои грешки на българина.

4:4 - Димитров допусна две непредизвикани грешки и се стигна до 30:30 при негов начален удар. Българинът обаче не направи повече подаръци на съперника и успя да затвори в своя полза.

5:4 - Юмер продължи да играе много агресивно, но това доведе до две непредизвикани грешки в неговия гейм и изоставане от 0:30. Юмер успя да изравни за 30:30, но при този резултат Григор реализира изключителен печеливш удар от форхенд и стигна до точка за пробив!  Този път той я реализира и така ще сервира за сета!

5:5 - Юмер започна много агресивно в 10-ия гейм и успя да поведе с 30:15 при начален удар на Димитров. Григор успя да обърне в своя полза след няколко добри изпълнения от форхенд до 40:30. Юмер не се притесни, спаси сетбол и след това стигна до нова точка за пробив!  Българинът го улесни и направи лека непредизвикана грешка в този момент.

5:6 - Димитров стигна до 0:30 в този гейм след грешки на Юмер. Българинът обаче лековато допусна съперникът му да изравни 30:30. Въпреки това Гришо получи поредна възможност да пробие, която също пропусна след лека грешка от бекхенд. Юмер все пак затвори в своя полза.

5:7 - Поредица безобразни грешки на Димитров доведоха до ситуация 0:40 при негов сервис, което значеше три сетбола за 17-годишния Юмер, който е 1032-и. Григор спаси първите две, но при третия шанс отново направи грешка и вече изостава в резултата в сетовете.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Григор Димитров стигна до аванс от 40:0 при сервис на Юмер. Младокът не успя да намери отговор и така българинът пробива на нула на старта на втората част.

2:0 - Димитров поведе с лекота 30:0, но след това допусна изравняване. В тези моменти Юмер направи добри ретури и го затрудни максимално. Все пак Гришо не допусна изненада и затвърждава пробива.

2:1 - Третият гейм в този сет бе много оспорван и премина през доста изравнявания. Юмер спаси точка за пробив и в крайна сметка затвори в своя полза.

3:1 - Григор затваря поредния си сервис гейм на нула като отново повежда в резултата убедително в този сет.

3:2 - Юмер отново допусна да изостава с 15:30 на свой сервис, но след това успя да пласира няколко отлични начални удара и отново печели гейма си.

4:2 - Поредица отлични сервиси и Григор затваря на нула за пореден път!

5:2 - Пробив на НУЛА за Димитров. Българинът получи куп подаръци от своя млад съперник и след малко той ще сервира за спечелването на втория сет.

6:2 - Нов безпроблемен гейм за Гришо. С този успех той изравнява сетовете и предстои да видим решителен трети.

ТРЕТИ СЕТ:

0:1 - Юмер печели своя сервис гейм на старта на третата част. При 30:30 Григор направи няколко твърде леки грешки и максимално улесни съперника си.

1:1 - Изключително лесен гейм за Димитров, който затвори отново на нула!

1:2 - Юмер пак повежда в резултата в този сет. Той пак бе улеснен от грешки на българина в не толкова трудни ситуации.

2:2 - За пореден път - гейм на нула за сервиращия българин.

2:3 - Шведът започна подобаващо и поведе с 40:15. В този момент Гришо впечатли с хубав ретур-уинър като го постигна с къса топка. Димитров не само изравни за 40:40, но дори имаше точка за пробив, която лековато пропусна.

3:3 - Лековат пропуск, а след това и двойна грешка доведоха до 0:30 при сервис на българина. След това Димитров направи две добри изпълнения за 30:30. Юмер достигна до точка за пробив в този момент, но българинът я спаси с ас. Още два мощни сервиса помогнаха на нашия представител да затвори в своя полза.

3:4 - Пак оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства. Все пак Юмер успя да реализира няколко добри сервиса и да затвори в своя полза.

4:4 - Много оспорван гейм. За пореден път Григор спаси този път 3 точки за пробив срещу младока, който продължава да демонстрира много добра и атакуваща игра. Все пак българинът успя да затвори в своя полза.

5:4 - След две поредни двойни грешки на Юмер се стигна до 15:40 в деветия гейм. Младокът спаси първата със сервис, но при втората допусна грешка от форхенд. Така българинът ще сервира за победата!

6:4 - След почти два часа игра Григор Димитров затваря мача в своя полза!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини